True Wireless 真無線耳機討論 (43) 唔知改乜好

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
邊度買到MTW2? 問親都冇貨
大約幾錢係唔係偷步消息? yamaha個價錢算唔算高檔果邊?
mw07+ 1.5k買到咩
同問
同buds+比較左一輪,音色同用途都係偏向Noble Falcon,但臨買都想問下, Falcon通話比較差, 會唔會差到喺屋企靜既環境都通話唔到,例如太細聲咁? 因為夏天用耳罩式太熱
兩隻我都有,暫時我會投e8一票,因為我中意人聲多啲,同埋用iPhone mtw2太細聲,e8正常啲
自膠 睇錯野,呢個價錢買唔到07+
唔會
其實佢可以單獨使用,如果你想講電話清啲,可以拎一隻出黎擺喺口邊講,我出街會咁講,反正戴哂兩隻講嘢好易喺街講到好大聲

另外falcon除咗要煲at least 30hrs, 佢一定要較eq, 同換tipa
依家入wf-1000mx3會唔會晒咗?
啫係唔拎用就會好細聲? 因為我依家用緊果個有線都成日俾人話太細聲

Tip之前有人推薦Comply Truegrip Pro
erm拎住用起碼人地都聽到嘅,但當然唔好期望airpod通話咁

我買哂comply aet07 黎試

原裝:音場最大,但隔音差,同bass走哂,但其實聽live concert嗰類嘅歌幾正

comply: 舒服,隔音好,但我真係覺得佢吸得太多聲,有啲朦得滯,本身falcon已經v shape聲,人聲用eq推番出黎,但用棉始終都係差咗啲

aet07: 轟炸機咁,啲bass好出,但都實嘅,而且人聲相對棉出番
耳仔戴得耐會攰,隔音差棉少少

利申:聽開男聲n hip hop
Open price未確實但d人估E7A賣約2萬4羊
E5A應該係開左價
其實我鍾意膠多過棉, 我耳仔唔乾淨, 棉好難清潔
咁用aet07 好夠玩
隔離airpod post 見人屌通話質素
暫時打算係咁, 然後等多陣,如果yamaha7月都無消息就去買
想問下依家最好嘅真無線係咪e8 3.0同mtw 2?

唔好有迷思咩叫最好,唔同嘅風格各自有佼佼者,同埋買tws都未必一定只追求“音質”,要搞清楚自己有無其他嘅需求。

Hi Ching
想問下如果budget 1000-1500
有咩真無線耳機好推薦
主要用嚟出街+做運動
想平平哋用住先
有錢再換sennheiser momentum true wireless 2
唔會,千二咋嘛都係,佢嘅表現唔會輸俾好多新出嘅耳機
唔會,千二咋嘛都係,佢嘅表現唔會輸俾好多新出嘅耳機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞