True Wireless 真無線耳機討論 (43) 唔知改乜好

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
有冇巴打用anker soundcore liberty air 2,見個外型幾靚,價錢都幾抵,想知連線方面點樣。

係星際試聽過Jabra elite 75t,連線方面都幾差下,左邊耳擰轉下頭去第二邊已經聽到沙沙聲,又會無啦啦無聲
其實E7A除左主動降燥同其他兩隻有咩分別
以前用過65t 沙沙聲同無聲應該係有干擾先會咁
呢隻野真心廢
未發佈冇人知
再冇消息的話我會買AirPods pro算
CSL 1599優惠做到30號
本身見佢減2舊,有d想買,好彩有去試聽,試完即刻唔會買。

希望有巴打分享一下anker soundcore liberty air 2用後感
用完65t 之後用過e8 真係唔會揀返jabra買
就算佢平到唔洗1000都咁話
Jabra除左有multipoint同顏色多之外無咩值得買
我覺得勁細聲

巴打你用咩耳綿/膠?
原裝 未研究家陣興用咩膠
係office用3成聲都夠
你用咩機聽?
sony xzp.
應該唔關手機事 有無更新佢個app
我用iphone要開到14/16

更新左app呀 啱啱見到有firmware update 試下update先

你覺得update完大聲左?
14/16既話 我放係台面都聽到D聲

平時都係聽依個聲左右
全世界都知mtw行aac會細聲左 有實驗做過
用moov得唔得
Audio source同你bt codec無關係
咁iphone真係用airpod最好
iPhone 用藍牙真係好細聲開到呢個聲先夠
用過Active 65T,Track Air+,AirPods Pro,E83.0
已經做好比人話 巴打你對耳應該有問題 去check下
同埋我插線用Xelento都係開一半聲
去appstore down個hearing test做下先不如 插線都一半有啲誇張
iphone用spotify熄左audio normalisation 會大聲啲
我見Sennheiser momentum2 有好幾個我睇開既channel都推 想問聽落係點? 上次想去試但無貨

同埋啱聽咩類型?
可以聽mtw1,音質非常接近,mtw2係高頻樂器位稍微無咁黯淡(但未必聽得出)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞