True Wireless 真無線耳機討論 (43) 唔知改乜好

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
係百記訂左黑色mtw2 但delay到7月中先有
以家諗緊退唔退款去第二到轉隻白色算
聽人講話黑色批貨好似有問題? 會唔會有排delay?
其實有冇人買過黑色?
e8 3.0 行貨2099
我用開sony xm3
老婆用airpods pro
早幾星期心思思想轉埋airpods pro所以拎佢果副試下
聽完幾首歌都係覺得xm3好

利申: 主要聽歌 木耳 iphone user
買人哋嘅贈品最抵七八百搞掂
邊到有人放
Connection比較差好易斷
無斷線咩? 睇xm3 post啲人話更新斷到乜咁
Asus啲質素冇你想像中咁好
Carousell
同埋dc fever,而家應該700-750就有交易
Thx 啱啱見到有人放了
咁嗰個軟件super xfi效果好唔好? 佢個硬件 amp好似攞好多獎,唔知軟件版有幾多成功力
如果依家想買airpods pro係咪上price睇邊間平就ok?
定等csl嗰啲有平穩陣啲
請問Nuarl 係咪全部model 都無收環境音功能? 想買一對跑街
大斷一個月一次 要放返入盒再重新連
窒聲就過馬路 (e.g. Sogo外) 會一時時出現
而家知道邊D位會易窒就係褲袋拎定部手機出黎 會少D發生
拎過去Sony檢查 話Hardware無問題的

我試TWS唔多
但係XM3網上評論都覺得音質係好既
而Airpods Pro音質真係差dd
所以就無打算賣左佢再轉其他款 感覺唔值得
好似係
想請教下 $1500 預算 有咩選擇 手機用緊xperia 1
聽開流行曲 女音多 未用過藍芽耳機
聽說打機會好delay?
邊度買wh-1000xm3好?
同埋星際有冇得試?
Wh你要去耳牛po
Wh xm4好似都係嚟緊幾個月出
八格巴

我見AKG出咗隻無線耳機N400

佢連Aptx 都冇,但係crinacle 評佢都有B+

但相比起三星Buds +有Aptx 都係B+

唔係冇Aptx聽都已經會差啲咩,點解評級都係一樣
冇乜特別,唔好太大期望
buds+都無aptx喎
因為而家codec已經無乜點影響音質(除左an機行aac)
你可以睇下rtings同soundguy講關於sbc aac aptx嘅文同測試數據,而家sbc其實都已經行到32x kbps,已經分唔出sbc aac同aptx,我之前話mw07+ 同iphone嘅關係都只係講佢延遲問題。
題外話,都市傳說aac音樂格式經aac藍牙傳唔洗解壓 已經被破 事實說明所有藍牙格式都要壓縮再解壓,會有noise加入去, 大概1kHz打後去到90db會開始聽到。
同埋akg n400係b+,buds系列&xm3係B,大家都無aptx
屌 2500蚊無anc買黎把撚咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞