True Wireless 真無線耳機討論 (43) 唔知改乜好

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
揾代理啦
自推一下
一口氣追哂29頁post
想請教點解唔見你地會提1more anc嘅
大陸牌子
上個POST好似有巴打講過試過唔知邊隻之後唔想再用1more
BTW,呢隻我出面試過,覺得啲聲好盟
個ANC好似純粹就係推大個audio黎做咁
不過都問下大家意見
支那牌子都算,音質真係唔撚掂
buds ,Buds + 定 pamu slide mini 好?
個人意見
清晰度,人聲 MW07 PLUS > MTW2
BASS,動態感 EQ MTW2 > MW07 PLUS
如用IPHONE唔好 MW07 PLUS (冇AAC)
1more ANC 唔開ANC仲聽得下
個人覺得中間以上
開左ANC就接受唔到

BTW,剛剛買左buds+
配zenfone 6 干擾咁勁
仲差過我之前對mini ring(oem soul)
咁正常有anc緊係開啦
Buds+ 窒? 但我身邊啲frd用都無呢個問題嘅(iphone多)
有無試過連PC /其他手機? 我google好似見到啲台仔話Zenfone 6更新完個藍牙有問題
係干擾,好似去左超多人果啲地方咁
但我只係係屋企附近都咁
我用返舊果對又冇事
未試真,感覺唔似zenfone問題
隻mtw 1 電量已打柴,買e8 好定等yamaha / wh M4 好...
黎緊仲有冇咩新野值得期待
Wh耳牛黎
試下借第二部電話試下? 因為buds+好似無大規模出現連線問題
jabra 75t 有無得改"除單邊耳機又唔會自動停播音樂"
用開solaris 想轉TWS
2千筆直 有ANC嘅話係咪MTW2好啲?
用開e8 2.0
先排追巴士跌咗隻
想買過對做gym跑步用
音質唔太差打機睇片冇delay就得
有咩推介
想問有無半入耳式真無線推介
最好有ANC ,唔鍾意入耳式感覺極不舒服
請教
直頭個樣都一樣
又唔係入耳又有anc成件事好矛盾
其實係 明白技術上有困難
而家係有隻Huawei freebuds 3係唔入耳而又有ANC
不過唔想用大陸brand....
https://youtu.be/sk6y7V-t0-g
其實個anc冇乜用
三揀一,一定係Buds+啦諗唔到揀上一代同垃圾大陸嘢嘅理由
電量點樣打柴法
個盒走電走得好快?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞