Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
用開ib
射d 股票去cs 計唔計25k
會自動幫你填埋,但要開戶之後等多幾日先update show出黎
Yes
cs int冇撚咗張debit card
x2....用小畫家crop咗啲背景再upload
CS International 之香港地址客戶一早無咗debit Card,
可考慮加開USA Citibank, USA Bank of America, 或 USA East West Bank Checking Account with VISA/Master debit card, 再由CS international ACH push transfer 去以上banks (免手續費).
FT 及CS 均是離岸投資戶口,亦可ACH 電子轉帳 免手續費 (ACH Push / Pull)去

USA Citibank, USA Bank of America, 或 USA East West Bank...etc. Checking Accounts

什麼是ACH Push / pull, 自己上網search一下。
Ft 有要card好似好d?
Cs int 無bno開到?😭
就算係,好快又會接受番BNO, 因為好快BNO 可至少留在英國12個月(並可到達後才搵工/讀書)。
邊係咁。我4月底用BNO申請但因為文件問題最後過左差唔多4個星期我先得閒打比佢地個客戶服務睇下咩問題,佢果陣係提一提我點解唔申請CSHK同強調無debit card同check books之外佢都無再追問好快就跟進我個申請。果陣因為我太耐未完成個開戶申請佢就比左個case number叫我起message center度連個number再upload 番d文件,佢就會幫我加快個程序。最後上個禮拜就send左封email話可以入錢了。
如果你d文件無問題既話最後會收到一封title 為'You've opened your account. Now it's time to fund it.' 既email 叫你入錢
你可以用live chat問下個進度係點,如果有需要個客務會比個電話你叫你打過去,你可以打去800960592之後禁3字就有廣東話服務比你。
因為我申請果陣係完全無收過佢地既電話所以我先至去到最後一刻先主動打去問,所以我都唔太清楚幾時要call佢,我估你預一個星期就打過去啦。
Email最後一定會比你,打電話confirm資料我唔太清楚。我打過去果次係除左一開始問我個account number同入面有幾多錢外佢就無再問我其他野。佢搞左一陣就話兩三鐘後打番比我,果陣佢就係直接比左個case number我同教我起message center度點寫段statement同埋upload d文件。其實我睇番前人d留言應該仲有個phone interview問你一d財產來源、職業等等詳細既personal details。但我到目前為止都無收過,唔知係咪WFH關係推遲灑。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞