Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
CS 用左hkid instead of passport ok唔ok...
以上完全無關係
用澳洲護照但填香港居住地 可能要護照同居住地夾先得
有冇UK(Isle of Man) Barclays Bank International 和 CS int. 教學 link? Thank you
澳洲護照, 真係嚇死寶寶

咁你有冇廁所板/HKID?
死火,今朝用左BNO開,唔知得唔得
我鳩填無業都係兩日開到...
Same, 資金來源都係填咗投資,不過10年經驗
掙扎緊去邊開

想買埋加拿大的etf

巴打知唔知ib/cs做唔做到

同埋會唔會好貴手續費?
跟機問

睇左上面巴打講

如果無外國地址,無得申請debt card

咁cshk 同 CS international 算唔算一樣?

定係international 先叫離岸?
嗱,operation 方面應該都係美國嗰邊負責返,資金都係美國嗰邊管理。不過香港開戶份合約係同嘉信香港簽,如果你要嗰啲financial consultant 服務你嘅話會係香港office 啲staff 跟進,同埋依加香港未開放fractional shares
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞