Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
Ib 射cs intl 係計一個月一次免費取款?
yes
得美國有
實測,上星期三reg今朝批咗,六日搞掂晒,無phone interview, 入得錢

我啱啱試左由citi匯去FT, 唔知點解一蚊手續費都無收我,2邊戶口都無扣過錢,唔知係第一次免,定永久免
想問下填W8 form 個FTIN 應該填咩? CS 話我個FTIN invalid

The Foreign Taxpayer Identification Number (FTIN) is missing or invalid. Our records indicate that you reside in a country that issues Tax Identification Numbers to its residents. Please submit a new form that includes your FTIN in Part I, Line 6. If you are unable to provide an FTIN, you must submit a signed and dated Letter of Explanation at the same time that you resubmit your Form W-8. Please visit the Schwab W8 Resource Center for forms or contact us for assistance.
我填身分證號碼都唔得 A123456(7) 咁嘅format
匯出海外戶口唔係$50咩?
好似今朝上網睇都仲見到$50

如果debit card 3%
每月一次免費拎
如果少用debit card 拎都okay..

我都諗緊開唔開
不過唔知如果到時股票跌
價值跌低過$25,000
唔知張debit card 仲用唔用到...
我唯一諗係
你唔可以唔經佢
直接拎錢

我覺得佢幫你搞
正常定都要經佢拎

下正如買機票
你經旅行社買
有咩事要取消
你都唔可以直接搵航空公司搞
唔知理解有無錯

唔知係點搵作
不過搞得離岸都係想避險
做乜要同佢博
如果wire 去IB 個usd 戶口
再IB 入自己個銀行戶口
咁係咪應該可以唔使錢
試吓先
charles schwab我地區擇uk,但地址係香港,佢都唔比debit card
打 ac. no 同全名,最好有埋Fedwire

唔洗補
想問ft匯錢要等幾耐。。
我琴晚citi priority 匯過去
到今晚仲未有好驚匯錯左或者收唔到
成筆錢無左
恆生滙都係未見
一齊驚
希望聽朝收到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞