Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
我想問FT點入金(HK TO US)? 好似只可以經銀行電匯?

如果有美金CASH係手, 得美國無銀行戶口, 有冇方法直入美金落FT?

如果經銀行, 邊間行手續費事連中介行費用, 最平...? 有冇巴打清楚.. 求解
各位bro, Firstrade就咁填資料開就得?我個account已經開左,但咩文件都無俾過,好似咁兒喜
唔好意思白痴一問
係咪即係轉去hkd果個account 就自動兌埋usd??
廁所板都開到CS international
British National Oversea 唔係British 咁係咩

直接答佢British
Nation
其實我諗緊咁樣架話我係咪唔駛keep priority
(citi hsbc sc互射中)
其實你筆錢唔係諗住短期內要匯返香港嘅
真係唔多需要citi priority
citi priority電匯過去FT唔洗錢
開ac唔係要影passport俾佢?
係丫,俾左bno,之後就咩都無俾過就開到
我知,但而家開citi pri要個幾月時間。。。。
我都係,好快就開了
我都係呀, 我錢都未入, 其實有冇話幾時之內要入夠錢
e 咁如果係想轉其他貨幣呢??? 定係CS淨係可以放usd??
巴打你apply咗幾耐先批你呀??
hsbc用hkd過俾firstrade定 用usd過會收105 hkd?
有冇人用渣打電匯
我簡左所有費用自己比佢都話我唔夠錢
係咪唔識自動扣港紙戶咁低b
咁我應該留幾多錢比佢扣手續費?
其他貨幣未試過,應該可以(好似係)

星期六晚落order, 星期一晚收到
咁最初申請cs int搞咗幾耐??
你BNO國籍填乜? 佢 email 叫我 clarify 國籍因為 BNO 唔係英籍
頭先想係FT set ACH link去transferwise但話唔support,有冇人係set到?
我2019年中申請架wow

好似搞左一個月
想問恒生係咪咁填?
收款人地址, fedwire no係咪冇野要填?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞