Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
其實係本地轉帳嚟
留名跟進
留名跟進,準備開FT.
好多謝咁多位巴打幫忙解答
W-8BEN 嗰一欄已經自動更新咗
可以正式玩股了
過幾日會試埋電匯入錢
即係唔洗電匯?
FT銀行匯款費用補貼截止左?......仲想匯錢呀
成功開戶 FT, 多謝各位指教
你投資account 唔係做投資但d錢出出入入,如果錢多/次數多佢咪要睇咩事,覺得有風險佢咪凍結account 囉
你依家係轉去cs 係citibank hk 嘅戶口啊,用咗幾個月啦
你地會放幾多錢入FT,十萬計? 儲錢有冇年息?
你睇吓佢幅圖啦,寫住citibank hong kong 啊
430pm 前用chats過你預同一日1100pm 前入帳,比tt usd 去美國慢少少,睇你有幾急。
你呢個假設apply落1, 2咪一樣
1 同 2 個citi係銀行戶口
3 ibhk 係broker 戶口

點一樣呀?
問題係有錢出出入入呀嘛
銀行戶口同broker戶口有錢出出入入就冇問題,broker戶口同broker戶口有錢出出入入就有問題?
你3個case 都係做轉賬,但case 3 就加多咗 "d錢出出入入,如果錢多/次數多"
咁你繼續broker account 做中轉戶口轉錢,祝你好運
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞