Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
點做,請指教
你意思是在IB登記了FT國際戶口?
我ft係國際戶口黎的
無關係,你在IB登記時入錢去FT個美國戶口就得。
唔係話中間行都會收$25咩, 所以之前先有$25 claim吸引人
City幫你waive左
開完FT, login 見到W8BEN 未認證
想問下係咪過幾日自動就會認證
棍請問經hsbc 網上匯? 係咪收50$洗費only?
hkd$100
Thx 自己網上禁 好驚禁錯
我都驚,所以射usd$100試試先

過咗成日都未過到
咁 可能轉多小小錢個陣 去銀行counter搞
add external account, then follow the steps.
唔係有中轉行收費?
我就係呢度fail 左
佢要我喺個list 搵番相應嘅bank
我transferwise 個bank code 係跟community federal saving bank, 揀完之後就fail 左

我係咪漏左d 咩冇搞
search 唔到bank name的
揀入account no.
搞得掂啦thanks, 而家等佢verify
ACH錢去美國bank, 駛唔駛收費?見佢寫transfer out money要每次$25。唔知係唔係電匯先收?
唔好睇d唔睇d
佢有寫明係Wire Transfer=SWIFT=電匯

ACH類似香港FPS但唔fast
有無人用過中銀,係咪好on 9 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞