Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
唔會,
揀台灣只係為左過第一版,
之後你都係要填返自己d資料,
包括講明自己來自香港。

基本上個申請等如我講左我來自香港而CS 又接受我個申請咁。
CS international: bno+填英國國籍+香港地址就冇debit card?

有冇人confirm到?
香港地址係無
第一版揀country of resident只係refer你去佢當地嘅branch
你揀US會redirect 你去CS us
你揀HK會redirect 你去CS hk
你揀UK / TW會redirect 你去CS int., 因為UK同TW都冇branch
CS int. 冇話唔俾香港人開戶,冇話一定要開CSHK
而家ft 仲有冇電匯補貼
ibhk->ft 係電匯?唔洗收中轉行費?
我係去ft揀資產轉移 個方式好似係acats 唔洗手續費
不過我見ibhk有月費 but細過25歲只係3usd (唔知有無理解錯)
睇下先
我CS等左兩個月終於都批左
係CITI TT大約幾耐會收到錢?
都係留言 加自己個名同戶口號碼?
批咗係指叫到open email 定叫你入錢?
試過最快下午三點入 夜晚12點有
有冇用恆生匯款入cs 既巴絲?

點解我跟足上圖打,ebanking 都話收款人姓名錯誤? 定係唔係咁打?

求指引
試下唔要&.,
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞