Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
可唔可以講下detail個step 點做?
係CITIBANK個轉賬果度跟FT指示填好晒D資料, 係備註mark底自己個名同FT acc no.就得, 同本地轉賬差不多
我3點轉賬, 第2日中午login就見到有
入錢去cs citibank 個戶口
再係reference 度打返你個名同cs acc no.
我昨晚9點半由IB轉美金去FT,唔洗一個鐘FT收到錢
想問下點樣ib轉過去ft
Firstrade 究竟賺咩錢 交易免費 得用佢張卡同攞錢要收費
叫你借錢炒股炒option
sc int 都喺貪佢張debit撳錢免fee
無卡出開嚟把鬼
如果遲d 真係無swift code , 要用錢有咩方法
同問
我都未知
依家可以login到acc
但未收到email叫我入錢 我都未敢郁住

利伸: 岩岩Firstrade都批左 依家入錢 準備申請埋debits card
在IB 登記 FT 個美國戶口號碼 (FT 有分美國及國際,用美國就可以),其中一欄是要入你FT個ACC NO.,咁就得架喇。記得IB一個月只有一次免費匯錢。
ACH去transferwise用master網絡拎錢
其實就算而家想唔比wire 25USD都係咁做

真係完全鎖國連master visa都唔比禁哂網咁就一定只能做脫港者架啦
如果我登記左國際ac係咪無得
係咪要去開其他國家既bank acc,射落去 再伸請果間銀行既debit card禁出黎?
講左好耐 citi priority 係免電滙
標準答案 :搞手求打個和
cs 好似ach 唔到去transferwise, 只可揀其他bank
做左唔知幾多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞