Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
我做乜鳩要同你解釋 你都on99

人地問你 你咪答返人囉
問資金來源好基本啦,間間都要
唔想答嘅咪好似你咁自己取消申請囉
都唔知你嘈乜鳩

好似全世界要圍住你轉咁
佢可能身有屎係制裁目標
https://readingoutpost.com/charles-schwab-open-account/

CS no charge debit card
FT就要3%

CS 要$25000 美仔開
CS報香港地址,不論國籍,就一定冇debit card
如實作答最好
你都解釋唔到啦學乜人屌鳩人?
無人叫你回覆咁你又回覆我?都on99
無業要解釋工作詳情,唔係資金來源呀7頭
請問無業,點解釋工作詳情同收入來源?
話明無業,講完,仲想點解釋?
人地問你盲答,咁人地叫你食屎你就食屎囉
我未聽過俾人揀無業 係要解釋工作情況
咁你當初開account個版就應該要求人揀呢個就要寫明工作情況
原來你on9係由心底而發

我支持你大大力屌柒FT
上twitter,Reddit 大大力屌
加油
我好好奇你個申請點填

我報左無業,冇人問過我問題

收入我就填工作所得
我填收入係靠投資收入,
然後我話自己投資經驗好淺1-2年
跟住佢叫我解釋點解無乜經驗又話可以靠投資收入
屌都on lun 9
心諗9填嫁姐,犯駁位係到
未試過開個戶口咁撚煩,俾佢錢仲咁多野講
自己鳩填仲屌人地問你
唔係俾錢人就大曬嘅,咁嘅心態同蝗有咩分別
人地銀行受監管,為咗防洗黑錢,對有懷疑嘅野問多幾句姐,嫌煩就唔好開
哦,乜原來係咁,咁要防止就應該俾銀行戶口收入證明先開戶啦,問幾句點有咩用呀?
係,各位巴打冇錯
收款人姓名唔打&., 就ok
其餘跟番指示就得
各位唔駛浪費時間同條友嘈啦,成個維園呀伯咁,俾錢就當自己大哂 天真到連資金操作有機會涉及孖展既投資公司點解要理呢啲都唔諗下。

話唔埋申請銀行戶口唔填地址呢條友都會屌關銀行咩事
想開FT,本身有美國CITI户口,如果響香港用美國CITI户口入錢去FT會唔會有問題/俾FT問點解會有美國既銀行戶口?
大佬
你咁填法我都問點解啦
無業=無工作收入
點唯持生活
投資經驗得1-2年咁淺
可以依靠投資收入嚟唯持生活
香港地要生活最少都要1萬收入掛
即是你每個月有最少都有1萬元投資收入返黎
一個得1-2年投資經驗既人能夠每個月投資回報有1萬元

有冇人試過? 係咪唔做香港生意啦
琴日reg今日成功左
你用特衰護照填香港,定BNO填UK/HK ?
用特衰護照申請cs int
I’d number 應該填 護照no 定身分證
想問吓ft有冇得抽新股
太多香港人一窩蜂湧過去伸請, 而家唔畀開了, 真係走得快, 好世界

我9估係因為internal control / SEC要求, 又或係出debit card嘅銀行叫停, 唔可以畀某一地區在一段時間內佔太大比例開戶/資金流入, 以免地區風險過高.

香港攬炒外交部長及大使, 攬炒巴同Gphone應向英美國會反映, 要求為香港人走資安排特快特別通道, 搵英美/5眼主要銀行接受香港人開設離岸戶口走資, 明搶支共係香港嘅美元外儲
你用咩護照?填咩居住地?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞