Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
Thanks 巴打

想問咩係fractional shares?
係咪之係碎股?

我認知美股係可以一股股咁買

利申:bb 班
amzn 一股2600 usd, 有啲人想淨係買5usd, 即係買0.x 股
原來有得咁碎...
Thanks!

咁其實聽落無咩大分別
申請唔到張卡的話
不如係香港攪

仲可以上office 問下staff野
感覺實在d
同問
之前打過上去問如果戶口少過25000係唔係用唔到張卡 佢答係
Ft
CS HK 在香港司法管轄下, CS Int 在美國司法管轄下, 你覺得冇分別就得

你用CS HK, 做法就同經香港HSBC/經紀行投資美股一樣, 只係CS HK免佣平好多

如果單純只係要投資美股, CS HK, IB HK都係最佳選擇, 但如要玩走資, 咁有得揀就梗係去盡D, 唔好留個後門畀港共玩自己
FT張卡係咪可以用黎網上消費 當visa卡用?
多謝巴打
3%睇你用唔用
巴打想問多句

爬文見到,only 特區護照(唔洗外國地址)都申請到CS international

想問巴打知唔知依家仲work 唔work
有冇人識IBHK 射去CS? 應該用咩搞ACATS?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞