Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
hsbc 今日下午滙
未見有
Charles Schwab

琴晚凌晨Reg acc
今晚已經有人打黎問點解無utility bill, 改用statement 順便問下d錢係邊到黎 同提我要放min US$25K.
話need a few days more
佢自己都話唔知點解香港唔比debut cards
希望快d搞掂
星期二下晝用citi 匯咗十蚊試下,星期三已經見到有
ft如果買美國純公債etf,例如 vgit,iei, 30%預扣稅會唔會自動退返出嚟?
比人玩爛左囉
真係當張卡ATM用
自己網上匯定櫃台?
我相信暫時只有極少香港人會用過呢張卡, 點都唔係香港人玩爛
巴打我琴晚收到了
去cs international website 開 地區揀台灣 之後所有嘢填香港嘅地址 scan 特區passport 都ok
唔一定要用bno的,我之前睇過post用香港身分證都搞得掂
我上年9月申請已經無debit card了
係咪填好Form W-8BEN就等電話?
仲駛唔駛填埋佢Email話要填個份Brokerage Account Form?
過咗21個鐘,仲未有
過咗21個鐘,仲未有
1-3個工作天
你唔好當就係一定即晚先得架
某啲原因我驚佢彈我
先咁心急想知得唔得

咁我唔使成日login check喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞