Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
新手想問下開FT真離岸洗唔洗interview?
咁我想問下CS 好定IB 好?
星期一申請FT 今日仲審核緊
通常要幾多日架
我前幾日開stock + margin + futures acc 兩日左右就ok
年頭開,晏晝申請夜晚就approved
FT張CARD係咪真係個戶口低過$25000就會用唔到?
我星期五開到依家仲未得
CS 話要比utility bill
但我同屋企人住淨係比左稅單佢話唔計
仲可以比咩?
香港特區護照
no
銀行信封,
之後打字話畀唔到utility bill原因
啱啱通知我批左了
係收到mail?
佢話我簽名唔得,我再交過
明明同passport簽的係一樣

email通知你話批左
有無人知firstrade開完戶仲駛唔駛填w-8ben 同 online service agreement
有冇人試過開cs撳到佢俾咗個 account number 你
但你之後又冇 upload 其他野繼續申請
會唔會收你咩 charges?
上網話會自動產生 但我又唔見設定有
一陣send email去問下
純粹因為cs int.冇debit card而卻步
係囉我都係 唔知係咪要等多排先update
有冇人 ft 俾佢 reject 過?

我用返同一個電話想再申請
就永遠彈句野叫我搵客服
問客服,佢又話可以重新申請
但我個電話就永遠連住咗個 rejected account

咁點搞
咁入左cs int , 裡面轉usd 個rate 靚唔靚
我係起之前唔夠$25,000美金嗰陣佢話只要夠$100美金以上就可以整咗張debit card
如果佢而家更新咗個政策嘅話咁我張卡仲用唔用到
因為我琴日去咗恒生嗰部機佢reject左我
唔知係咪要用國際ATM先OK
+1 最重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞