Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
有無用開依兩間抄margib ,d股按得多嗎
你地hk banks wire 過去cs int 大概要幾多日?
FT 申請左debit card係咪個户口要長期有25000美金
定係申請個下有就得
其實cs hk 同cs int 有咩分別?
係,要額外填form申請
入夠25k先搞
login 之後喺邊個位置仲見到係 處理中?
香港版係咪一樣有張0手續費visa debit?
香港同國際主要有咩唔同?
想問可唔可以直接由轉港元去CS? 去到CS再轉US DOLLAR, 個RATE好唔好?

```
我琴日都search緊呢樣野,不過冇乜資料,可能係跟佢fx個價+maybe service charge(1%)?
買美股係咪得firstrade信得過,請問買美國藍籌股收唔收到息,大約幾多
唔使BNO 我用特區開到
CS個價好貼市價
方法係本地轉錢去CS hk嘅代收款account reference填返自己名 + 8位數字就得
朝早入夜晚開市會收到錢
Ib hk 可唔可以轉美金過cs intl?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞