Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
禁了兩次都無quote
睇上面回覆
FT老細係美籍台灣人,於台灣長大,後來去咗美國。

美、台關係一向不俗。
1) First trade , cs 係咪都可以轉hkd再先佢地轉usd?

2) cs申請需時2個月?我係咪需要填表果刻沽晒股票,準備usd而空倉兩個月?或是等一個月批才入錢?
FT 25k美金窮撚表示玩唔起
ft星期六開 今日就有email開到
一蚊美金也可開Firstrade USA Investment Account,
只不過沒有得申請VISA debit card.
(有USD25,000.- 或以上存款,可申請VISA debit card)

CS International 則至少存款USD25,000.-或以上
okay
用緊IBHK
係未ib 入金ACH 去CS 最好?
csi 開左 要即入錢?想開左先睇定d
CS international最好開戶一個月內入USD25,000.- 或以上,否則不排除被close account (呢啲野話唔埋).
想問下如果開果時有usd25000, 之後蝕錢/提款,低過usd25000會點?
咁debit card除左拎錢唔使咁高手續費外仲有無咩特別著數
免左佣好耐,你trade咩佢收你4.95鎂?
我都係咁, 唔敢入錢住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞