Firstrade 定 Charles Schwab (FT vs CS)

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
Firstrade 未開市之前set咗市價賣係咪一開市就自動賣出?
視乎你有沒有set 延長交易時段。
係咪咁
我個人認為
一係Charles Schwab International,
一係Firstrade,
或者兩間開哂。

俾我就唔會開CS HK.

以Charles Schwab為例,
如果你有BC/BNO passport,
建議揀Country: UK,
之後填香港地址開戶。

若真係問到你,
你可以話大家都知香港係什麼局勢,
不久將來會「返」英國長住,
所以開Charles Schwab International.
呢個Setting 應該係9:30pm HKT (9:30am美東夏令時間)開市後賣出。
Thx
而家ft係咪free左入錢費? 入左兩次都冇收

定佢會遲d先收番
ft 冇得盤前trade?
定係我冇開?
emial同佢講開?
me2 冇收
我第一次300冇收,再入10000收左我23元
最近幫老婆申請CS international, 都係用BNO 揀UK, 香港地址。

CS 睇緊application, 問點解無utility bill, 話可以用信用卡單代替。

不過CS 再強調香港人無debit card 同支票簿
咁set錯野

一係收, 一係唔收
揀台灣、揀UK都係彈你去CS int.
冇分別架
你揀香港就彈你去CS hk, 咁你就變咗開CS hk
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞