[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(17)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
DSD tag 唔到 點搞好
小弟用開dbpoweramp 唔得 有冇方法tag
定係本身唔支援

無記錯既話dsf支援dff唔支援
咁多位巴打,有個問題想大家俾意見

我隻1964Q 早前跌撚爆左隻殼,唔想哂左隻單元,如果要打散重做應該去邊間鋪整好?cheers
咁多位巴打,有個問題想大家俾意見

我隻1964Q 早前跌撚爆左隻殼,唔想哂左隻單元,如果要打散重做應該去邊間鋪整好?cheers

寄返原廠,
(去含鉛做白老鼠都得
你用咩耳機要開到80

撞聾

我耳機都無插

港行黑磚有冇vol cap?
我借fd新買部黑磚 用3.5插仙女開到百1到先夠音壓

聽orchestra 要開到80先夠聽

仙女咁難推既咩

就係仙女太易推 我先覺得痴線
乜黑磚冇力架
定係要開曬果d high gain先得?
定係新機要煲完機先愈大力?
佢信仰教徒用z5....我借聽果時 直情開爆120先夠音壓

利申 自己用緊x1a推仙女易到乜咁先覺咁驚訝
你用咩耳機要開到80

撞聾

我耳機都無插

仙女咁難推既咩

乜黑磚冇力架

我用黑磚去試個陣high gain 3.5 開40就夠了 ...3.5如果high gain 開到百1係咪會聾?

撞聾

我耳機都無插

仙女咁難推既咩

乜黑磚冇力架

我用黑磚去試個陣high gain 3.5 開40就夠了 ...3.5如果high gain 開到百1係咪會聾?

人人耳仔都唔同,40對我黎講真係幾細聲,我以前玩開orchestra ,難免會聾聾地
琴日買左300r 今日日森30000yen
Btw 有冇300r巴打覺得佢舊電用得好快

一般啦,番工放工lunch聽3個幾鐘兩日多d叉一次電
平時用熄mon係撳stand alone mode
溫馨提示:
1001嗰位記得開Post

我耳機都無插

仙女咁難推既咩

乜黑磚冇力架

人人耳仔都唔同,40對我黎講真係幾細聲,我以前玩開orchestra ,難免會聾聾地

我用846 3.5mm 開咗high gain 同熄咗direct source 開返嗰個balance 返每首歌個function 喺街聽都要開60
4.4要等隻ve6 到先有得試
唔開high gain 要開到70
利申:聽慣大聲
DSD tag 唔到 點搞好
小弟用開dbpoweramp 唔得 有冇方法tag
定係本身唔支援

無記錯既話dsf支援dff唔支援

係wor 眼殘 原來有幾首歌係dff
thanks 巴打
貼係對耳度

貼係額頭最有效

大家有無考慮做開腦手術?
貼係對耳度

貼係額頭最有效

大家有無考慮做開腦手術?

做咗喇
放咗張小金貼入聽野音場闊咗 分析度高咗 高音甜 中音準 低音勁
個人仲靚仔咗高大咗聰明咗添
記住由醫生到器材全部都要有金貼
個氧氣缸呀 豬嘴呀 IV枝針呢啲都要有金貼
上次有條友做 咁啱有包鹽水冇貼到
結果要開多次刀

日森30000yen
30r 定300r?

日森30000yen
30r 定300r?

30r都無咁平
其實用緊 LS200
應該入門買邊部player 好

平平地一千銀收部ak100 收住先

差唔多$5000大洋果部

a35應該夾到

其實我都有睇中呢部
不過爬完文又見到有人推介日水30r不過貴a35 1000蚊
所以又想問下意見
而且我見日水x1a同30r比較價錢
其實唔係差好多
其實用緊 LS200
應該入門買邊部player 好

平平地一千銀收部ak100 收住先

差唔多$5000大洋果部

a35應該夾到

其實我都有睇中呢部
不過爬完文又見到有人推介日水30r不過貴a35 1000蚊
所以又想問下意見
而且我見日水s1同30r比較價錢
其實唔係差好多
好想狗衝

我部x1a要開到125先岩岩好 2.5+334
係咪好大問題

屌你老母,香港乜撚代理
wm1a 4.4 h gain我開唔夠15

屌你老母,香港乜撚代理

好似關間鋪事?
係咪好大問題

聽hi res 我都同你一樣
用仙女2.5
係咪好大問題

聽hi res 我都同你一樣
用仙女2.5

所以我借聽黑磚(我冇開high gain, 定係老馮一定要開?)
見開到差唔多盡先夠音壓果下呆左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞