[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(17)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
orion我淨係覺得好吵耳 好衝/刺耳
分離度差
小弟不才,用itunes 用到就黎痴線
想買部player,用an/自身os 都ok (只要唔係itunes)
budget $4000
呢度係咪大多數都會推x1a/300r?

我自己用緊jvc fx1100,聽jpop (係咪太闊? )
聽過黑磚同金磚唔岩聽,加上overbudget 得太緊要
valoq聲岩聽,但操作麻麻

求推介player,驚自己試漏野

4000筆直,要操作好,聲唔閪價合理

我諗300r係你第一選擇
X1a超筆直

都係畀多少少嘅姐
Dp s1
Xdp 30r
呢兩部都可以試下

唔該2位巴打
巴打們隻仙女用咩2.5線?
想改善個多重高頻弦樂同電結

公廁答案 Final LabII Cable

個條正?f7200 個條呢?
p.s. 純好奇,無mmcx頭耳機俾我試

同一條,不過f7200個mmcx頭係L型,Lab ii個mmcx頭係直頭。

感謝巴打 下次去試 仲有冇其他推介?銀線會唔會有幫助?
Labii銅鍍銀來

同一條,不過f7200個mmcx頭係L型,Lab ii個mmcx頭係直頭。

Labii銅鍍銀來

用緊公廁組合仙女夾lab ii
個人感覺有清 高頻有點刺耳

Labii銅鍍銀來

個人感覺清 高頻有點刺耳

Labii銅鍍銀來

就係因為多重弦樂高頻太刺耳
先想睇點救
各位巴打

3000蚊左右
用X1A 推
歐美POP 華語音樂 ACG

應該買什麼耳機?

試過RHA T20i, AKG N40 同campfire audio orion

對呢幾隻有咩感想?

T20i bass 重 好前 聽人聲比較散 音場都有 但唔太闊

AKG N40 平均 人聲 低頻 正 但聽左一陣 覺得 好壓迫咁

Orion 音場闊 高低好正 但聽男聲 同樂弦 就not good

差點想deal orion

最衰q-jays reference無得試,唔係會推佢
final隻f7200(其實我鍾意f4100 多啲)又試下?
im03都好,不過新版ls300就無試過
或者oriolus隻灰黃什麼的都試下咁?
E鬆吹奏VE8

Labii銅鍍銀來

就係因為多重弦樂高頻太刺耳
先想睇點救

整條effect audio aresII+ 8絞
各位巴打

3000蚊左右
用X1A 推

應該買什麼耳機?

試過RHA T20i, AKG N40 同campfire audio orion

對呢幾隻有咩感想?

T20i bass 重 好前 聽人聲比較散 音場都有 但唔太闊

AKG N40 平均 人聲 低頻 正 但聽左一陣 覺得 好壓迫咁

Orion 音場闊 高低好正 但聽男聲 同樂弦 就not good

final隻f7200(其實我鍾意f4100 多啲)又試下?

dma有隻日本仔單鐵新野都唔錯
dps1 有得買未
各位巴打

3000蚊左右
用X1A 推

應該買什麼耳機?

對呢幾隻有咩感想?

唔該巴打
E鬆吹奏VE8

唔係unwire 咩
想問2.5轉3.5插頭 平平哋 邊度有得賣?

我有個買左幾日,想放,原價300,200放
想問2.5轉3.5插頭 平平哋 邊度有得賣?

我有個買左幾日,想放,原價300,200放

Taobao轉插60rmb
不過音質就緊係唔好有要求啦
如果有隻Blu-ray碟想抽啲歌出嚟,有冇人識點整係咪Blu-ray rip 出嚟會好過平時CD rip
如果有隻Blu-ray碟想抽啲歌出嚟,有冇人識點整係咪Blu-ray rip 出嚟會好過平時CD rip

BD爆到24bit出黎

BD爆到24bit出黎

我都想學
想問下有無邊隻耳機連mic係可以駁落部電腦用?
想問下有無邊隻耳機連mic係可以駁落部電腦用?

主要係想用mic
Ps 唔想要大耳牛嗰種

BD爆到24bit出黎

我都想學

求教學
有冇人有ram wire既歌
用西野加奈同你交換
舊耳機壞左,今朝買左隻 AKG K530, 但發現綫控anorid用唔到
想放,anyone interested?
買左灰黃鸝
好撚正
Budget 10k 雜食 除左fxa9
大家有冇推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞