[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(17)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
想問問係唔係有巴打會整整個耳機推介LIST?
淘寶透明膠套 mon 貼 腦放 安裝完成
ve係咪無得升級啦?
有時部300r聽某d歌有少少底燥問題,但有d歌又冇。係歌問題,300r問題,定耳機問題
利申,300r+af1120+final2.5線
有時部300r聽某d歌有少少底燥問題,但有d歌又冇。係歌問題,300r問題,定耳機問題
利申,300r+af1120+final2.5線

唔開歌就有先係底噪
新手9up
新買番黎既耳機真係好難聽

我幾懷念新開既vega
想問問Campfire Audio NOVA d聲點
本身用緊im70 + ipc

我幾懷念新開既vega

你地D高級野我未聽過
我覺得我岩岩買番黎既灰黃鸝就真係好撚難聽

我幾懷念新開既vega

你地D高級野我未聽過
我覺得我岩岩買番黎既灰黃鸝就真係好撚難聽

係e度Vega唔算高級啦
而家仲買k3003係未好傻仔

Go
我唔覺得後來出既圏鐵代替到佢

Go

Go

我唔覺得後來出既圏鐵代替到佢+1
啱啱到手咗 Philips SHP9500 同 Final Heaven III, 試咗陣聲, 返去出聽後感

(SHP9500: 499RMB + shipping
(Final Heaven III: 69.99USD + shipping

P.S. 對SHP9500戴上耳, 一開首歌試, 我開行粗口屌philips屌足四首歌時間先放得返低對 headphone

9500抵玩呀

求Heaven 3食評

我仲試真緊, final個bam技術怪怪地, 開頭一帶上耳好矇好失望, 不過聽真啲好似分析力又唔差 我準備用佢同ER4SR同RE-00做AB

BTW 聽講Heaven III = Heaven IV, 不過係massdrop exclusive
UE900S $1000 全新9唔9沖好
啱啱到手咗 Philips SHP9500 同 Final Heaven III, 試咗陣聲, 返去出聽後感

(Final Heaven III: 69.99USD + shipping

P.S. 對SHP9500戴上耳, 一開首歌試, 我開行粗口屌philips屌足四首歌時間先放得返低對 headphone

9500抵玩呀

開完箱機都未煲都已覺得正, 原本諗住放低做daily driver, 忍唔住正得滯帶咗返屋企聽, 先發覺冇帶對K701喺手做唔到AB

冇理由攞對K553做AB架

9500抵玩呀

求Heaven 3食評

我仲試真緊, final個bam技術怪怪地, 開頭一帶上耳好矇好失望, 不過聽真啲好似分析力又唔差 我準備用佢同ER4SR同RE-00做AB

BTW 聽講Heaven III = Heaven IV, 不過係massdrop exclusive

你er4s 用咩amp
用cmoy頹玩左幾年想搵番部正常少少

xDuoo XD-05

BTW er4sr 係新版 er4s, impedance 改低咗, 易推好多
ve係咪無得升級啦?

215同900s都係新手必經中伏之路(好似係)

冇試過,咪9沖

215同900s都係新手必經中伏之路(好似係)

係小金貼呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞