[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(17)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike

不負責任9up
問下香港代理比錢肯唔肯整?

呢個有諗過,不過喺facebook問過Pioneer,佢地比個咁嘅回覆我

我地冇提供維修服務予水貨機,有關維修服務,請於維修部辦公時間星期一至六上午9時至中午12時及下午1時至6時(公衆假期除外), 致電2429 8148查詢, 謝謝

一般冇單,非行貨,代理應該都唔會理。
就算去先達,知道壞邊樣野,都要有合適零件至有得換,應該冇鋪路
頭會keep呢d非大路野既零件,我估先達有得整既機會唔高。
而你本身唔係同日本amazon買機果個人,可能搵果邊搞都幾麻煩.....

好似見到曙光,原來開機制+上一首歌個制係入bootloader,啱啱禁開機制+下一首歌個制入得返recovery mode,跟住我上網睇呢個好似係lollipop嘅死機問題,可能仲有得救

有得root咩?

唔識搞root果D野,不過感覺上去先達會有鋪頭幫到我整返好咁姐

可唔可以寄番日本整?

send信問日本個邊問下

上網睇過好似話唔接受海外送修
仙女座8500可分期24個月 好想衝

邊間

邊間

24個月
聽到厭都未供完

邊間

24個月
聽到厭都未供完

Foco citi bank 卡 係既 但窮撚係要咁先買到架啦
分期12個月已經覺得煩
每個月都要預錢
寧願唔買住 慢慢儲一炮過
分期12個月已經覺得煩
每個月都要預錢
寧願唔買住 慢慢儲一炮過

好平常

邊間

24個月
聽到厭都未供完

Foco citi bank 卡 係既 但窮撚係要咁先買到架啦

8500有d貴
可以去其他鋪比較下
覺得巴打點睇sem6

邊間

24個月
聽到厭都未供完

8500有d貴
可以去其他鋪比較下

去八樓話長毛介紹問下
不過無分期
今日走左去試耳機線,咁就無左幾千

咩線,些牙下

咩線?

咩線?

labkable takumi

用埋黑磚個4.4頭聽感一流 音場/分析力都提升唔少
聽完就覺得原裝線收埋左好多野

咩線?

Labkable

咩線?

Labkable

你試埋Effect先講

咩線?

Labkable

你試埋Effect先講

無時間試晒咁多線 覺得啱聽就算
DXA sales話再上一級要7-8千

咩線?

Labkable

你試埋Effect先講

最多線試係咪D記

咩線?

Labkable

你試埋Effect先講

最多線試係咪D記

右店都多線試,不過今日去問過話無Fitear頭4.4線試
BTW 香港係咪比較少人用CM耳機?去親試機都唔多見
Ath ls300 換埋原廠條HD313A iPhone推點睇

Iphone推冇問題
升級線就只係用過上一代athdc5/1.2配im03
個人覺得人聲前左,其他就分別唔大
新嗰條就唔知了
值唔值見人見智

我依家都係傾向買UE900S

可唔可以俾啲意見

自己出去試la 鍾意咪買

係外國 冇得試

咩線?

Labkable

你試埋Effect先講

最多線試係咪D記

度度cm都會少過其他耳機架啦
cm同mmcx咪多線試
fitear暫時我試過最多都係dma/右店比較多線試

Labkable

你試埋Effect先講

最多線試係咪D記

cm同mmcx咪多線試

Fitear頭本身比較少demo
最多就真係D記右店
無雙既話星際210都有齊fitear頭不過無4.4

Labkable

你試埋Effect先講

最多線試係咪D記

cm同mmcx咪多線試

Fitear頭本身比較少demo
最多就真係D記右店
無雙既話星際210都有齊fitear頭不過無4.4

我試嗰時都係用條2.5 to 4.4線試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞