[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(17)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
想問下巴打知唔知 akg k845bt同ath sr5bt邊度有得試?搵左好多間都冇
或者有冇巴打可以介紹下類似既overear耳機?
[img]https://na.cx/i/xh47w0o.jpg[/img
平版單元

等demo

平版單元

平板耳機真係好樣衰
解析力應該比動鐵差幾皮

平版單元

平板耳機真係好樣衰
解析力應該比動鐵差幾皮

未玩過平板 有咩特別
想問吓各位巴打 如果9k budget有咩耳機推介
player係Ak120
有冇人有方法買到韓國groovers d歌
IU又出24/96

唔撚係掛
可唔可以請教下大家,升頻 FLAC 24Bit 96kHz 同FLAC 個分別係?
可唔可以請教下大家,升頻 FLAC 24Bit 96kHz 同FLAC 個分別係?

原檔係咩file?
IU又出24/96

唔撚係掛

IU之前專輯好多都有出hi res
IU又出24/96

唔撚係掛

IU之前專輯好多都有出hi res

果啲係升頻定係母帶黎先?

原檔係咩file?

我見HIFITRACK D FILE 有得比我買FLAC / 升頻 FLAC

呢條藍牙線如何,求評價,想買
Westone又太貴

Westone又太貴

識買一定係含源,支持本土高質素產品

平版單元

平板耳機真係好樣衰
解析力應該比動鐵差幾皮

未玩過平板 有咩特別

動態音場屈機
Auduze iSine20同Lcd3都好撚屈機
我想問呢我d耳機成日斷一邊 依2年都換左幾次
係咪買貴d好d
同埋係咪買耳罩式冇咁易壞?

有無諗過係你自己問題?

mmcx 線?

唔係好識分
我啱啱買左個耳機 之後插左落電腦幾個鐘又變左得番左耳有聲 再試扦插去電話都一樣 係咪我電腦有問題
咁多位巴打平時用咩將CD ge歌 rip出黎
我想問呢我d耳機成日斷一邊 依2年都換左幾次
係咪買貴d好d
同埋係咪買耳罩式冇咁易壞?

有無諗過係你自己問題?

mmcx 線?

唔係好識分
我啱啱買左個耳機 之後插左落電腦幾個鐘又變左得番左耳有聲 再試扦插去電話都一樣 係咪我電腦有問題

原來條線鬆左 冇事啦 sor麻煩晒
有另外個問題想請教下巴打們
耳機連mic插電腦係咪一定要插分叉頭再插去電腦既mic同出聲位 我插耳機一係只係比我揀mic 一係只係比我揀出聲
咁多位巴打平時用咩將CD ge歌 rip出黎

https://sites.google.com/site/cdripguide/eac/eac-setup-guide

Westone又太貴

求產品傳送門

Westone又太貴

呢個堅,唔係賣廣告,我都膽粗粗試左,佢聲稱佢個藍牙耳機線有amp,事實上我的確係覺得推得更好,唯一唔好既地方就係佢電量會比較少,三個幾鐘差唔多,一般我係返工放工聽歌,兩日會差一次
同埋人多地方如mk,會出現斷斷續續咁既聲,地鐵人多會,唔知係唔係我有用smartwatch既關係。
其實想問下300r 同 dpx1a 除咗價錢 有咩分別?
請問做耳模價錢大約幾多
邊度做好
幾耐有得拎?

3-400
冇意見
即時

唔該
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞