[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(17)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike

8500有d貴
可以去其他鋪比較下

去八樓話長毛介紹問下
不過無分期

長毛出現了

做緊6個月分期

長毛表示現金最平同八樓好似得恆生分期唔免charge

會唔會有好多CD ROM睇到,然後個個都話識長毛

長毛其實係老細
多人買仲開心

呢句語氣錯咗
長毛係咪老細我唔知架

長毛窮閪一個,佢用iphone同215

其實可能長毛係虛構人物黎

Foco citi bank 卡 係既 但窮撚係要咁先買到架啦

8500有d貴
可以去其他鋪比較下

去八樓話長毛介紹問下
不過無分期

長毛出現了

做緊6個月分期

長毛表示現金最平同八樓好似得恆生分期唔免charge

會唔會有好多CD ROM睇到,然後個個都話識長毛

發覺用電話推ie80好似推唔哂 有咩player岩用?
Budget 4000蚊左右

onkyo pioneer聽講配ie80 一般?
可能睇下國磚/opus #1 咁?
我都好耐無聽ie80 了,唔知而家啲機配搭點
電腦用耳機有乜推介
平時睇下youtube,聽住歌做野
想要包晒成隻耳果d

Budget?

大約1000左右
本來用緊隻AKG K514 II,但一邊冇左聲
同埋電腦開到最大聲都唔夠聲推唔起
插隻Sony XBA-A3即刻大聲到耳都聾

有冇巴打介紹下?
而家出緊旺角,想直接買埋返屋企
入門緊係要仙女黑磚啦

仲有窮學生裝備
諗起高登某巴打

高登好多窮學生喎
想問下巴打,黑磚同金磚質素上分別大唔大? 人係外國冇得試,想睇下各位意見值唔值畀多啲上金
入門緊係要仙女黑磚啦

仲有窮學生裝備
諗起高登某巴打

高登好多窮學生喎

個個都自稱窮學生啦 但轉個頭ak380+ve8
想問下巴打,黑磚同金磚質素上分別大唔大? 人係外國冇得試,想睇下各位意見值唔值畀多啲上金

取向唔同,要睇口味

(點撚止俾多啲
入門緊係要仙女黑磚啦

仲有窮學生裝備
諗起高登某巴打

高登好多窮學生喎

Iphone & 215用得好開心

風格黎講
黑磚 音樂感好重 應該啱流行曲多小小
金磚 成件事慢左 好似抒情歌會好聽左
質素黎講,金磚貴成皮,點都好D
新手木耳,講錯屌得輕手D

取向唔同,要睇口味

(點撚止俾多啲

鐘意聽暖小小,有返啲甜味但唔好蒙,高分析力同大音場

風格黎講
黑磚 音樂感好重 應該啱流行曲多小小
金磚 成件事慢左 好似抒情歌會好聽左
質素黎講,金磚貴成皮,點都好D
新手木耳,講錯屌得輕手D

唔該晒巴打,好有用嘅意見

取向唔同,要睇口味

(點撚止俾多啲

漏左問,黑磚配返金銀線會唔會拉近去金磚嘅聲?科技發展太快,買貴機用唔耐,反而玩線好似抵玩啲
入門緊係要仙女黑磚啦

仲有窮學生裝備
諗起高登某巴打

高登好多窮學生喎

個位轉奇絕非ak380+ve8可比

取向唔同,要睇口味

(點撚止俾多啲

漏左問,黑磚配返金銀線會唔會拉近去金磚嘅聲?科技發展太快,買貴機用唔耐,反而玩線好似抵玩啲

金磚重過黑磚好多下
如果你成日拎出街
入門緊係要仙女黑磚啦

仲有窮學生裝備
諗起高登某巴打

高登好多窮學生喎

個位轉奇絕非ak380+ve8可比

當年窮學生組合係zx1+westone 4r都已經好貴
依家嗰set我連窮嘅資格都冇
小弟呢三個月係hmv買左RHA T10i, 發現右邊大聲過左邊少少,連家母都話係,好驚聽壞耳 。想問下呢個情況有冇得去大昌行做保養換過對耳機

去檢查下囉
小弟呢三個月係hmv買左RHA T10i, 發現右邊大聲過左邊少少,連家母都話係,好驚聽壞耳 。想問下呢個情況有冇得去大昌行做保養換過對耳機

去檢查下囉

應該有得換吧,去搵代理吧

取向唔同,要睇口味

(點撚止俾多啲

買平機貴機都可以用得耐,係睇你身唔身痕姐
我覺得金磚比黑磚暖多啲,濃啲, 潤啲,密度高啲咁
但相對我會比較喜歡黑磚嘅"中性啲"咁
有唔同聽感嘅都可以分享吓
電腦用耳機有乜推介
想要包晒成隻耳果d

Budget?

大約1000左右

有冇巴打介紹下?

買左野未
電腦用耳機有乜推介
想要包晒成隻耳果d

Budget?

大約1000左右

有冇巴打介紹下?

買左野未

未呀,唔知買乜
隻um3x rc壞左有邊聽唔到聲
知唔知邊到整比較信得過 定係醫番都晒藥費
電腦用耳機有乜推介
想要包晒成隻耳果d

Budget?

大約1000左右

有冇巴打介紹下?

買左野未

未呀,唔知買乜

抱歉,1000樓下耳牛我唔係太熟
加多少少就sony msr7, m50x, m70x之類?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞