[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(17)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
想問下巴打,黑磚同金磚質素上分別大唔大? 人係外國冇得試,想睇下各位意見值唔值畀多啲上金

取向唔同,要睇口味

(點撚止俾多啲

鐘意聽暖小小,有返啲甜味但唔好蒙,高分析力同大音場

漏左問,黑磚配返金銀線會唔會拉近去金磚嘅聲?科技發展太快,買貴機用唔耐,反而玩線好似抵玩啲

買平機貴機都可以用得耐,係睇你身唔身痕姐
我覺得金磚比黑磚暖多啲,濃啲, 潤啲,密度高啲咁
但相對我會比較喜歡黑磚嘅"中性啲"咁
有唔同聽感嘅都可以分享吓

1a 啪啪啪

利伸:ect打手
依家左右耳窿大小有差別,買耳膠都麻煩D
想問下巴打,黑磚同金磚質素上分別大唔大? 人係外國冇得試,想睇下各位意見值唔值畀多啲上金

取向唔同,要睇口味

(點撚止俾多啲

鐘意聽暖小小,有返啲甜味但唔好蒙,高分析力同大音場

漏左問,黑磚配返金銀線會唔會拉近去金磚嘅聲?科技發展太快,買貴機用唔耐,反而玩線好似抵玩啲

買平機貴機都可以用得耐,係睇你身唔身痕姐
我覺得金磚比黑磚暖多啲,濃啲, 潤啲,密度高啲咁
但相對我會比較喜歡黑磚嘅"中性啲"咁
有唔同聽感嘅都可以分享吓

同意夜巴
想問各位巴打,二手日水xdp300r,$2850買唔買得過?
我見之前amazon只係要25xx,雖然依家買唔返,但都想問下好唔好用$2850去買
想問各位巴打,二手日水xdp300r,$2850買唔買得過?
我見之前amazon只係要25xx,雖然依家買唔返,但都想問下好唔好用$2850去買

用左兩個月,2850可以接受

日水300r多唔多問題㗎 驚中伏

1月日本bic camera 買到而家 唯一問題係播播下會自己停左load唔到下一首 有時候又會無啦啦自動刷新個資料夾

1月日本bic camera 買到而家 唯一問題係播播下會自己停左load唔到下一首 有時候又會無啦啦自動刷新個資料夾

用緊300r,最大問題係岩岩開機時load個playlist太慢,可能sd卡問題,其他一切良好
其實我想問下用player ge 各位係點樣入歌?係咪每次都要買碟黎?同埋用咩software? 最後想再問埋ak 新個部kann 質素點?考慮緊買黑磚or kann, thx
隻um3x rc壞左有邊聽唔到聲
知唔知邊到整比較信得過 定係醫番都晒藥費

知唔知耳機問題定線問題?
其實我想問下用player ge 各位係點樣入歌?係咪每次都要買碟黎?同埋用咩software? 最後想再問埋ak 新個部kann 質素點?考慮緊買黑磚or kann, thx

多數買完cd rip完就咁放入機/sd卡,有啲歌就買hires digital版
kann唔知,無試過

用緊300r,最大問題係岩岩開機時load個playlist太慢,可能sd卡問題,其他一切良好

應該係張卡唔夾機,之前用X1都試過
有條labkable 銅銀2.5mm平衡線,2千$,想放左佢or換條3.5mm ,有冇人有興趣
電腦用耳機有乜推介
平時睇下youtube,聽住歌做野
想要包晒成隻耳果d

Budget?

大約1000左右
本來用緊隻AKG K514 II,但一邊冇左聲
同埋電腦開到最大聲都唔夠聲推唔起
插隻Sony XBA-A3即刻大聲到耳都聾

有冇巴打介紹下?
而家出緊旺角,想直接買埋返屋企

買左野未

未呀,唔知買乜

抱歉,1000樓下耳牛我唔係太熟
加多少少就sony msr7, m50x, m70x之類?

有冇話一定要close back/有低音嗰啲? 乜都唔講得budget好難介紹
想問下邊度有靚皮套for 黑磚賣, sony原裝果隻好核突

星際有miter韓國果隻
不過都要五舊水

應該係張卡唔夾機,之前用X1都試過

唔緊要啦,遲下放左佢換黑磚

不過都要五舊水

miter其實隻藍色仲靚過Diginas套隻藍,不過唔鍾意個套後邊條野,黑磚又冇得睇片,棟高部機有咩用
btw 8樓miter套好似平小小,4xx

不過都要五舊水

miter其實隻藍色仲靚過Diginas套隻藍,不過唔鍾意個套後邊條野,黑磚又冇得睇片,棟高部機有咩用

你係咪用黑磚聽IU
各位300r巴打有冇用套或者mon貼
小弟咩都冇就咁搵個袋仔入住
香港邊到有套賣

不過都要五舊水

你係咪用黑磚聽IU

淘寶透明套啦 連mon貼兩舊水都唔洗 又貼身
Ps:送小金貼

不過都要五舊水

你係咪用黑磚聽IU

淘寶透明套啦 連mon貼兩舊水都唔洗 又貼身
Ps:送小金貼

係買小金貼送透明套同mon貼
問多次巴打們
x1a 或者300r 配仙女 底噪明唔明顯
係外國冇得試
問多次巴打們
x1a 或者300r 配仙女 底噪明唔明顯
係外國冇得試

2.5基本上無底噪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞