[耳機撚] 討論下香港各大耳機店(17)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike

如果出f111 cm就正

咁air都係1圈1鐵je
多單元又唔代表一定好聽,聽過335覺得好濛

Aya好聽 (好似三鐵

aya應該係3鐵
不過我鍾意air多d

用強光電筒照過,aya內部一大一細
有機會一高一低 / 一高一中低復合

支持拆機求真

冇咁嘅勇氣

Aya好聽 (好似三鐵

aya應該係3鐵
不過我鍾意air多d

支持拆機求真

冇咁嘅勇氣

長洲,靠你喇
我地大埔生意差拆唔起

Aya好聽 (好似三鐵

aya應該係3鐵
不過我鍾意air多d

支持拆機求真

冇咁嘅勇氣

長洲,靠你喇
我地大埔生意差拆唔起

屌你老味
你兩條友個名
[quote]Sem6 有無評價[/quote]
立體感好,人聲都好好聽,暖暖地又不失分析力,個人黎講幾鐘意。

有個朋友換新想放俾我 不過要試過岩自己先
各位巴打

3000蚊左右
用X1A 推
歐美POP 華語音樂 ACG

應該買什麼耳機?

試過RHA T20i, AKG N40 同campfire audio orion

對呢幾隻有咩感想?
對campfire orion右邊mmcx 接口好似接觸不良, 過咗保養可以去邊到整?

呢個係唔係mmcx 既唔好處,可以轉令到佢好易蝕

接觸不良會點

會無聲
想問下邊到整ue耳機抵屌?係咪有數碼掃描?
是咁的
我想問下4000$
iPhone 6s Plus l直推 聽Spotify
西方Pop music 華語歌多
應該買咩耳機好
一,二手都得

大師們

試下灰黃鸝,N40,FXA6
星際有

sd2, im30/ls300(?), fender, acs evolve
耳機新手,剛買左一對耳機同線,但條線唔小心細力扯到就會甩係正常嗎?

應該唔會咁易?咩耳機咩插頭?
黑金磚既用家, 想問下你地個4.4mm jack有冇接觸不良既情況
是咁的
我想問下4000$
iPhone 6s Plus l直推 聽Spotify
西方Pop music 華語歌多
應該買咩耳機好
一,二手都得

大師們

試下灰黃鸝,N40,FXA6
星際有

sd2, im30/ls300(?), fender, acs evolve

SD2
利申想放,TG:@chiyui889

岩岩行完星際同信和,亦軒好似平少少,含鉛就好似送個木紋(睇佢fb),我問左18pro + 同7pro,巴打都想做UE CM?
黑金磚既用家, 想問下你地個4.4mm jack有冇接觸不良既情況

似係個公座問題 上網都有其他人講
Labkable同pentaconn頭無問題

岩岩行完星際同信和,亦軒好似平少少,含鉛就好似送個木紋(睇佢fb),我問左18pro + 同7pro,巴打都想做UE CM?

我都想做7pro 諗緊邊到平少少 或者有個數碼耳模就去

我而家用oc studio,有陣時插咗落佢有時會detect唔到, 有時要反覆插幾次佢先detect到,唔通oc studio啲頭有問題

我而家用oc studio,有陣時插咗落佢有時會detect唔到, 有時要反覆插幾次佢先detect到,唔通oc studio啲頭有問題

換個pentaconn頭就解決啦

7pro 亦軒做緊6700。 我諗住做18

下個月直接去整返隻先
耳機新手,剛買左一對耳機同線,但條線唔小心細力扯到就會甩係正常嗎?

應該唔會咁易?咩耳機咩插頭?

ls 70 加 Silver MKII 線
試過原裝線同銀線比較過,原裝出力先抆到,銀線出小小力就抆出黎
請問SHURE SE846分析能力方面 係唔係最強?

無聽過
但肯定唔係

雖然我用緊846
但我會同你講佢有排都未係
846最大賣點係用iphone直出啲聲都唔差
同價位而家仲有其他選擇

下個月直接去整返隻先

送木紋送到今個月30號

雖然我用緊846
但我會同你講佢有排都未係
846最大賣點係用iphone直出啲聲都唔差
同價位而家仲有其他選擇

兩年前算同價位頭幾位 依家一定唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞