搵工搵到好迷茫 (9)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
D公司真係浪費大家時間
見Retail sales
我寫明expected 18000
要見senior
去到壓我做SA
開我12000

點解要咁浪費時間?
我有乜可能會做?

屌 聽到都嬲
D公司真係浪費大家時間
要見senior
去到壓我做SA
開我12000

點解要咁浪費時間?
我有乜可能會做?

本身有SENIOR經驗?
D公司真係浪費大家時間
要見senior
去到壓我做SA
開我12000

點解要咁浪費時間?
我有乜可能會做?

本身senior
未辭職
平均19000-20000
我知市道唔好
但求改變寫少1000
點知佢地夠膽壓左成7000蚊
屌 好撚憎靠agency搵工 岩岩有agency打黎問我仲有冇開工 咁岩我都搵緊ft 咪聽下 去到最尾問佢email都串到馬撚咁 大化成4個月前黎in你 實記撚得你邊個啦

好同意

求開名
岩岩反左幾日工
但下兩星期嘅星期五想去拎半日假去玩
有無咩藉口?

萬能既藉口 屋企有事

因為fg第一份工
怕佢會問長問短

咁快請假好易連試用期都過唔到
唔好為左一兩日而冇左份工啦

過左試用期先請la

六個月
其實我想問係咪好多行一開頭都係做support 同向內多d 既位
之前番左份六個月既工,淨係做report
依家想做雨d coordinator 既位
但好似得普通support 位有電話咁
另外有無朋友做過保險既support係咪好悶?
屌 好撚憎靠agency搵工 岩岩有agency打黎問我仲有冇開工 咁岩我都搵緊ft 咪聽下 去到最尾問佢email都串到馬撚咁 大化成4個月前黎in你 實記撚得你邊個啦

好同意

求開名

求開名
D公司真係浪費大家時間
要見senior
去到壓我做SA
開我12000

點解要咁浪費時間?
我有乜可能會做?

本身senior
未辭職
平均19000-20000
我知市道唔好
但求改變寫少1000
點知佢地夠膽壓左成7000蚊

邊間Retail... ?
我都係搵緊Retail工, 冇咩Post...

巴打讀咩科

咩科點業 點解咁遲搵?
又未至於搵唔洗學歷嘅工喎

16 fg 而家先揾真係

17fg表示

我16畢
上星期先番工
有咩問題
奴性唔好咁重ok?
失業係屋企玩下planet coaster 快活過神仙

我都係16fg 17先搵工
唔明個班一畢業就衝去搵工既人係咩心態

等養家囉 如果唔係等錢駛呢世都唔打工啦
我岩岩返新工
好多野要記
好唔慣

大家返新工有無呢d感覺??

完全係
務求你盡快上手
唔洗再搵個人去教你
我依家都chur到盡頭
返咗2個幾星期 已經就嚟要獨當一面

我份新工上司好有耐心教 不過真心好多野教
只好買本簿仔寫好整理好 好似一本萬用小冊子咁
隨身帶 令自己盡快上手
建議大家fg搵勞工處既工,雖然大家都知勞工處既工係比奴隸做,但係對比jobsdb相對少d競爭。
如果好耐冇工不如apply下,做夠1年先轉jobsdb既工
利申搵jobsdb4個月冇offer,搵勞工處唔洗1個月有2offer
建議大家fg搵勞工處既工,雖然大家都知勞工處既工係比奴隸做,但係對比jobsdb相對少d競爭。
利申搵jobsdb4個月冇offer,搵勞工處唔洗1個月有2offer

我年頭搵工果時 勞工處啲工一個回音都冇
反而jobsDB 搵一星期起訴兩個interview
同埋勞工處好多時中大伏

搵哂兩邊都無INTERVIEW

巴打讀咩科

咩科點業 點解咁遲搵?
又未至於搵唔洗學歷嘅工喎

16 fg 而家先揾真係

17fg表示

我16畢
上星期先番工
有咩問題
奴性唔好咁重ok?
失業係屋企玩下planet coaster 快活過神仙

我都係16fg 17先搵工
唔明個班一畢業就衝去搵工既人係咩心態

等養家囉 如果唔係等錢駛呢世都唔打工啦

同意 唔打工食咩

巴打做邊行

同埋勞工處好多時中大伏

絲打份工咪in左好多輪既
其實多唔多要對外方面,例如打電話或者係見candidate ?
expected 14k,一個電話都冇
終於今日降低sd多幾份。。。

同埋勞工處好多時中大伏

其實多唔多要對外方面,例如打電話或者係見candidate ?

因為我做HR
所以對內 純文職
不過係有時reception 條友請假
我呢啲低級員工先要頂上
如果唔計佢請假基本上我唔洗聽電話嘅

同埋勞工處好多時中大伏

因為我做HR
所以對內 純文職
不過係有時reception 條友請假
我呢啲低級員工先要頂上
如果唔計佢請假基本上我唔洗聽電話嘅

早雨經驗,遲d就可以做西面既interviee 姐姐
就黎挨唔住
飯都無時間食
仲忙過以前打雜
同事分好曬工
但我又係乜都要做曬
邊個放假backup邊個
搞到學啲野勁亂

老闆見我早餐舊包一食完最後一啖
就搵我開工

哩兩日再上jobsdb
無工適合
就黎挨唔住
飯都無時間食
仲忙過以前打雜
同事分好曬工
但我又係乜都要做曬
邊個放假backup邊個
搞到學啲野勁亂

老闆見我早餐舊包一食完最後一啖
就搵我開工

哩兩日再上jobsdb
無工適合

呢兩日直頭係冇工

同埋勞工處好多時中大伏

勞工處d工係伏架啦,咁先少d人apply而有offer機率大d
第一份工做住先啦,有1年經驗易搵好多
BTW今日冇巴打上黎話陣亡 睇黎大家都幾好咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞