搵工搵到好迷茫 (9)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
ember]我又報告下新工
第一日預早15分鐘到 點知成team都吉嘅 到正常時間D人先施施然出現
成team都幾後生 傾計間唔中會粗口橫飛 office有咖啡汽水任飲 startup係幾free
不過D野唔係做開個範 都要幾努力記 好在senior易相處
因為之前廢青天光先訓 訓得兩三個鐘就返工 食完晏頂唔順中眼訓俾人話左兩句
今晚要早D抖同埋load一load D野
不過我諗工作環境算係咁[ember]

ember]朋友係邊行呀?[ember]

ember]幾好喎

我個份大家自己做自己野
Lunch都唔會傾計
仲要lunch 1 點都未有人去食飯

悶到抽筋
[ember]

咩工來架,好羨幕

ember]上個post尾講過
行頭唔大又有條撚頭係到 廢事自爆
想知追返post[ember]

出去開GROUP 唔洗係到公開既論壇UP
唔係馬10 小時前
ember]啱啱放工
做dealer 真係好撚hea
唯一唔好就係要番shift
[ember]

狗屎垃圾都加到密

攪肚死走狗攀8 小時前
ember]啱啱放工
做dealer 真係好撚hea
唯一唔好就係要番shift
[ember]

ember]第一日番新工 極細行 客又唔多 [ember]

攪肚死走狗攀8 小時前
ember]aeon叫我去見
但我又唔多想做 [ember]

ember]咩post呀[ember]

唔多想做咪唔好去見 駛咩 咁嘅樣

ember]mt?? 垃圾來[ember]

ember]branch officer之類
佢封email都無寫得好清楚
依家諗緊點樣推左佢 [ember]

邊間bankl officer

早知射你落牆2 分鐘前

唔多想做咪唔好去見 駛咩 咁嘅樣

信用卡個面?
如果係百貨個邊千期唔好
亂到狗彩

credit service個間
見完啦,希望有好消息
第6日返工
完全冇做過野...睇policy 連login acc都未有
悶到核爆
第6日返工
完全冇做過野...睇policy 連login acc都未有
悶到核爆

番咩呀手足

我都考慮過想apply dealer, 但要返shift, 不了

細行黎講應該一日聽唔夠10個電話就收工
全日淨係打機上網
第6日返工
悶到核爆

咩工,仲請唔請人
第6日返工
悶到核爆

咩工,仲請唔請人

so hea good
今日見完份工話請夠人,叫我等1,2個星期,成個人灰左

請夠人又叫你等
係咪諗住有人走就搵你後補
其實又唔係個個hr都衰嘅
今日見個兩個
佢有同我握手,開門,語氣溫和
其實又唔係個個hr都衰嘅
今日見個兩個
佢有同我握手,開門,語氣溫和

係呀
都係睇人
有d會主動關心埋你
不過通常都伏伏地

請夠人仲見 等佢老母

請夠人又叫你等

係,佢自己都話應該好快有人走

請夠人又叫你等

係,佢自己都話應該好快有人走

咁你仲等?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞