搵工搵到好迷茫 (9)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
屌屌屌 好想轉工呀

大家Buyer同key acct會點㨂?
Entry level做梗buyer, 知道supplier 個邊有個key acct位,諗緊過唔過去好。
但其實兩邊都唔知前途同錢途

我18號third in 完gm 仲要贊我表現
到依家都冇消息

岩岩收到電話offer la
感謝大大 係到互相集氣加油

咩工要3rd in

原來都係有人一樣in 3次

First in HR
Sec in Senior Manager
Third in Senior GM
算係大公司
祝我好運

弓喜巴打

邊行架

邊行唔講喇好易自爆
不過係marketing post

大公司正丫
我都好灰
搵左四個月工,一份offer都無
覺得自己interview技巧真係好差
屌屌屌 好想轉工呀

心動不如行動
屌屌屌 好想轉工呀

心動不如行動

你唔搵就轉唔到架啦
搵都唔一定會轉到心水
所以點都搵左先, 唔好猶豫
屌屌屌 好想轉工呀

心動不如行動

你唔搵就轉唔到架啦
搵都唔一定會轉到心水

D腦細見到我要一個月通知唔肯in我
報告返

返工返到好攰 好多野學 好有興趣學
但有時又要做啲冇興趣嘅野就好唔想學

下星期有人請假 我要頂佢個位兩日
雖然佢個位好HEA 但我真心唔想頂

我自己啲野變咗要趕住做
屌 請咩野假呢
報告返

我自己啲野變咗要趕住做
屌 請咩野假呢

可能人地請假見工呢
垃圾Top up degree
做佐三四年設計
英文唔識多隻
見工見到到好灰
想轉行,冇撚頭
求hi

做邊類設計?

Motion graphic, 3D rendering, VFx
偏向技術
冇乜Concept creative

爸打?呢行係咪真係好差,我之前諗住轉行做呢啲,讀左個course,點知入左間production公司做pa, 佢地個度個個都話呢行唔好,叫我轉返做文職
報告返

我自己啲野變咗要趕住做
屌 請咩野假呢

可能人地請假見工呢

No la 超級老屎忽 唔會走 應該做到死都唔走
Fg求教
見左幾份工final in 埋都收曬皮點算 比較有前途既工都close 曬
如果真係要做非mt有冇咩工可以選擇而前途/exit opportunity 又好架
屌屌屌 好想轉工呀

心動不如行動

你唔搵就轉唔到架啦
搵都唔一定會轉到心水

D腦細見到我要一個月通知唔肯in我

做緊entry level 好易比人取代pickup既工 /會易請到人既post 未必肯等添
Fg求教
見左幾份工final in 埋都收曬皮點算 比較有前途既工都close 曬
如果真係要做非mt有冇咩工可以選擇而前途/exit opportunity 又好架

同你一模一樣 求教x2
Fg求教

同你一模一樣 求教x2

咩科先
Fg求教

你16定17 grad
Fg求教

同你一模一樣 求教x2

咩科先

三大BBA
Fg求教

你16定17 grad

17/今年
Fg求教

同你一模一樣 求教x2

咩科先

三大BBA

我三大乞食socsc 17fg
你bba好好多啦
Fg求教

同你一模一樣 求教x2

咩科先

三大BBA

你bba好好多啦

巴打有冇等緊咩公司放
唔通真係下年請早
Fg求教

同你一模一樣 求教x2

咩科先

三大BBA

你bba好好多啦

巴打有冇等緊咩公司放
唔通真係下年請早

等緊好多 有啲入左final round 等offer, 有啲就係等緊final round 可能最後得個吉,就求其揾份野做住先
報告返

我自己啲野變咗要趕住做
屌 請咩野假呢

我都係

仲要同事啲野好難
連佢自己都係岩岩pick up
佢都唔識做 教唔到我

十幾廿個email forward 俾我
每個email 都要做好多野
搵個new joiner 去pick up 複雜野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞