搵工搵到好迷茫 (9)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
留名
16grad 份工做左9個月 以往都上到15-17k
而家得返14左右 應否捱夠一年 好迷茫

利申 唔係專科 無特別技能

上到15-17k係因為份工個nature 定你公司架構
如果係公司可以調整,就做夠一年啦
16 grad 你出去轉工都比唔倒咁高你啦如果唔係專科

係 sales+cs
捱夠一年都唔知有咩可以揀..
大家加油
番多半個鐘工四日假

得3日

1日

四日假

留名

巴打屌得好

我無屌呀, 我同佢講道理之嘛

等下星期收offer啦巴打

我有次interview到最後, 問我20.5K係咪我bottom
我答左係, 過兩日打黎問我17K做唔做
有骨氣地答左 不了.
如果下星期老細打黎記得企硬

壓咁多
下星期二第一日返工
好驚又要教人買餸煮飯
好驚又要即日resign

話說今日登登出去睇下架公司車長什麼樣子 (唔想第一日返工遲 做定準備)點知 ⋯ 過哂鍾都搵唔到

睇嚟第一日返車都你坐車安全啲 返到去問下同事先
下星期二第一日返工
好驚又要教人買餸煮飯

話說今日登登出去睇下架公司車長什麼樣子 (唔想第一日返工遲 做定準備)點知 ⋯ 過哂鍾都搵唔到

有公司車咁好
下星期二第一日返工
好驚又要教人買餸煮飯

有公司車咁好

重要包飯。慳慳埋埋慳2K 同時間
下星期二第一日返工
好驚又要教人買餸煮飯

有公司車咁好

而家出街食lunch $40起, 包飯抵到震
下星期二第一日返工
好驚又要教人買餸煮飯

有公司車咁好

咩工黎
大家加油
番多半個鐘工四日假

得3日

1日

四日假

四日假,下星期又4天工作again

放完假繼續返去坐,打機
失業中

翻overnight 真係

下星期二第一日返工
好驚又要教人買餸煮飯

有公司車咁好

咩工黎

Hr assistant
上市公司嚟 應該唔會做做下執笠
琴日開始繼續send返cv
今日無電話打黎
又要等紅日過晒先
中六畢業
之後做咗兩三年sales
覺得再係咁落去唔係辦法
近排諗緊好唔好搵啲學徒慢慢學下野
不過要重新嚟過人工又低

琴日開始繼續send返cv
今日無電話打黎
又要等紅日過晒先

俾自己放鬆下

想問sec in通常傾咩

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞