搵工搵到好迷茫 (9)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
眼見好多人都搵到工
我自己就去見d西工
上2nd in 完講到似層層會請咁,話叫hr 打俾我confirm 人工
希望依兩日會收到電話啦,好忐忑呀
上2nd in 完講到似層層會請咁,話叫hr 打俾我confirm 人工

咩工呀?
Congrats
上星期2nd in 完講到似層層會請咁,話叫hr 打俾我confirm 人工

咩工呀?
Congrats

Key account
好想quit 依家依份工所以特別緊張
我見個hr 放假到今日先返工,快d handle 我個case 啦
上星期2nd in 完講到似層層會請咁,話叫hr 打俾我confirm 人工

咩工呀?
Congrats

Key account
我見個hr 放假到今日先返工,快d handle 我個case 啦

邊行既key acc呀?
我自己都想搵
但又無經驗
搵工搵到好痛苦
好心d公司出唔起手就唔好晒大家時間啦
要射波又要拎補假去見工好麻煩

咩工呀?
Congrats

Key account

邊行既key acc呀?
我自己都想搵
但又無經驗

IT
我本身做開類近既sales
終於有OFFER
之前間公司話有事所以等左成個月先搵我
下個月返新工

各位搵既工既巴絲加油
終於有OFFER
下個月返新工

各位搵既工既巴絲加油

我成日覺得呢啲情況係因為上一手走咗
點都好 個offer自己接受到就得
好down剛剛打去hr佢話份工已經請左人,in個時見好有信心
好down剛剛打去hr佢話份工已經請左人,in個時見好有信心

未必關你事
可能只係另一個人開價比你低

未必關你事
可能只係另一個人開價比你低

所以見完工都係順其自然 唔係希望越大失望越大
終於有OFFER
下個月返新工

各位搵既工既巴絲加油

我成日覺得呢啲情況係因為上一手走咗
點都好 個offer自己接受到就得

而家做緊間野就執,點都跳左槽先
幫朋友公司搵緊investigations assistant

主要接觸audit request同account case support
平時會有data report / document retrieval request

up to 12k
要求high diploma / associate degree / fresh grad

朝9晚6

有興趣TL : kc1611
其實係咪9成agent都係伏,約你見都只係為跑數呢?
有無人有成功個案?
利申岩岩有agent約

可能HR覺得另一個人真係更適合份工姐,唔駛灰
揾工日子特別快過
有無人有成功個案?
利申岩岩有agent約

4份工都係agent介紹
有無工介紹只係可以講天時地利人和
佢手頭上咁啱有工係同你要求差唔而佢覺得啱你嘅咪多個機會

試過有個agent介紹份工俾我嗰時話其實都無可能請我
因為佢哋已經有個人選
但我咁啱搵佢,佢就叫我去見下
點知最後間公司請咗我,無請之前嗰個

大家都係搵食,要你做過試用期先有佣收
佢哋都驚白做㗎
有無人有成功個案?
利申岩岩有agent約

因為佢哋已經有個人選

佢哋都驚白做㗎

thx ching
聽到有成功個案個心定好多
因為已經見過2次agent都係浪費時間
有無人有成功個案?
利申岩岩有agent約

因為佢哋已經有個人選

佢哋都驚白做㗎

thx ching

佢無工介紹俾你,又或者佢幫你send完過去間公司對你無興趣
就自然覺得浪費時間
同埋最乞人憎係啲agent會作份假工出嚟呃你資料
但有啲公司係鍾意經agent請人,叫做多個選擇
如果打嚟態度唔好又或者講嘢1999嗰啲,我多數唔會理
有無人有成功個案?
利申岩岩有agent約

因為佢哋已經有個人選

佢哋都驚白做㗎

thx ching

之前俾agent 介紹做Casio
In 完冇講最後feedback
係樣樣都好好 係輸經驗

結論 其實agent 都有機會介紹好工俾我地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞