搵工搵到好迷茫 (9)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
其實我而家做緊pt + freelance
搵左ft都一段日子(中間reject 左兩個offer)
但如果interview 有人咁問
咁點答好?
答番實情又好似比人感覺我廢而搵唔到工
話麻煩果個係咪日日上完網都要清cache清record
正常人會唔會專登走去logout個acc?
有acc個個都係長期login架啦
你自己鍾意logout話人麻煩你
你自己麻煩自己咋
新人留名
今日收到EO vetting form 求下你請我呀唔該,打算入到政府以後唔出去出面搵工,之前send咗唔少cv都冇咩回音

咩學歷 ? 有咩工作經驗 ?

三大準fg, 都係intern 經驗,本身想報下MT但份份都in完再second in再penal in,你唔攰我都攰

巴打幾時in ga? 我3月29 in 完都而家都收唔到

升左先
渣住24k再跳嗌高d

做證券行真係無前景
我都唔知繼續做可以轉d咩工
又唔係research、又無settlement / acc經驗,仲要得老散客,又唔係sales\
個行業就係咁縮,Online Brokerage都遲早變哂AI唔洗人手
一係就做d中資老鼠行RO,隨時坐監
我覺得依家有得做IT係最後機會
用開加密果幾條撚屌
自己玩小圈子group啦
唔好係到留言 實大把人認得你

正常人都唔會無啦啦logout ac啦
要人就你
最撚麻煩係你呀 阻撚住哂討論

加密咪加密囉 關你撚事咩
又要睇又要屌

用開加密果幾條撚屌

要人就你

又要睇又要屌

copy返前面夠做
未有呢個功能之前係點 一樣相安無事咁討論
第一 同樣講法 係要quote出黎 咁點 你咪唔好理 繼續加
第二 你諗下人邊個就緊邊個 成個post大部分人都係正正常常
係你幾條撚屌鐘意標奇立異 係都要搞串party先安樂
不如你幾條撚屌圍內 自己開group傾好嗎 咁實無人認到 亦唔洗阻住呢到版面觀感
唔洗講咁多 呢d黑人憎既行為 每次都同你quote返名 內容 時間 時間多
點解你d傻鳩要為左自己 而影響到麻煩到人
駁唔到?

邊個話logout 唔好廢up 其他巴絲一直唔出聲忍你幾條加密撚 係好人 以為無問題
用開加密果幾條撚屌

要人就你

又要睇又要屌

copy返前面夠做
未有呢個功能之前係點 一樣相安無事咁討論
第一 同樣講法 係要quote出黎 咁點 你咪唔好理 繼續加
第二 你諗下人邊個就緊邊個 成個post大部分人都係正正常常
係你幾條撚屌鐘意標奇立異 係都要搞串party先安樂
不如你幾條撚屌圍內 自己開group傾好嗎 咁實無人認到 亦唔洗阻住呢到版面觀感
唔洗講咁多 呢d黑人憎既行為 每次都同你quote返名 內容 時間 時間多
點解你d傻鳩要為左自己 而影響到麻煩到人
駁唔到?

邊個話logout 唔好廢up 其他巴絲一直唔出聲忍你幾條加密撚 係好人 以為無問題

佢加密關我撚事 又唔係睇唔到 有乜問題 咁小事都有得屌 係咪做開hr
不如大家都係集中討論翻搵工啦
加唔加密單野就由佢啦, 又唔係咩重要既事
不如大家都係集中討論翻搵工啦
加唔加密單野就由佢啦, 又唔係咩重要既事

btw
全香港到底有幾多agent

btw

我係上星期頭唔小心send左agent 平時都會睇清楚個公司名 點知佢又真係約我見 個package都幾啱 好似見成左 不過要等間公司紅日後通知 希望唔會又失敗

btw

我係上星期頭唔小心send左agent 平時都會睇清楚個公司名 點知佢又真係約我見 個package都幾啱 好似見成左 不過要等間公司紅日後通知 希望唔會又失敗

問題係agent本身會壓到你個價低一低
狼過一般hr
之後又有左你個人資料
新人留名
今日收到EO vetting form 求下你請我呀唔該,打算入到政府以後唔出去出面搵工,之前send咗唔少cv都冇咩回音

咩學歷 ? 有咩工作經驗 ?

三大準fg, 都係intern 經驗,本身想報下MT但份份都in完再second in再penal in,你唔攰我都攰

巴打幾時in ga? 我3月29 in 完都而家都收唔到

我三月頭呀,你唔洗咁心急
[ember]唔好再回佢啦
唔知佢係咪揾工揾到好大壓力
幫其他人諗埋唔想睇到加密
明明好小事 [/member]
btw

哂氣
[ember]唔好再回佢啦
唔知佢係咪揾工揾到好大壓力
幫其他人諗埋唔想睇到加密
明明好小事 [/member]
btw

哂氣

自私自利既撚屌
失業一個月 幾時可以番工
加唔加密都屌一餐
冇上幾日 變咗嘈交戰地

Btw, 返咗幾日工
暫時環境各方面都Ok
好多嘢比較趕住學 因為想我地快啲上手
希望捱到落去
未搵到工既巴絲
今個星期會有offer架喇
fighting!!!
冇上幾日 變咗嘈交戰地

Btw, 返咗幾日工
暫時環境各方面都Ok
希望捱到落去
未搵到工既巴絲
fighting!!!

冇上幾日 變咗嘈交戰地

Btw, 返咗幾日工
暫時環境各方面都Ok
希望捱到落去
未搵到工既巴絲
fighting!!!

初頭都擔心係咁OT
但算係咁 我收5半
咁其實6點前一定走到既
但求盡量避開收工人潮
冇上幾日 變咗嘈交戰地

Btw, 返咗幾日工
暫時環境各方面都Ok
希望捱到落去
未搵到工既巴絲
fighting!!!

初頭都擔心係咁OT
但算係咁 我收5半
咁其實6點前一定走到既
但求盡量避開收工人潮

咁高要求
冇上幾日 變咗嘈交戰地

Btw, 返咗幾日工
暫時環境各方面都Ok
希望捱到落去
未搵到工既巴絲
fighting!!!

初頭都擔心係咁OT
但算係咁 我收5半
咁其實6點前一定走到既
但求盡量避開收工人潮

咁高要求

冇上幾日 變咗嘈交戰地

Btw, 返咗幾日工
暫時環境各方面都Ok
希望捱到落去
未搵到工既巴絲
fighting!!!

初頭都擔心係咁OT
但算係咁 我收5半
咁其實6點前一定走到既
但求盡量避開收工人潮

咁高要求

我之前間公司都係收5半
但一年來都係收8-9左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞