搵工搵到好迷茫 (9)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

11至14啦如果無專長乞食科 5日工 9至6計

叫18 過唔過份 唔算乞食科

咩科先

咁係咪做it先

唔係呀巴打

話知你讀law就去做飲食會唔會高啲人工?

咪講咗話係做半Engine野
唉 作為一個fresh grade咩野都無經驗 點撚算

11至14啦如果無專長乞食科 5日工 9至6計

咩科先

咁係咪做it先

唔係呀巴打

同埋我唔係好明你up乜

咩科先

咁係咪做it先

唔係呀巴打

同埋我唔係好明你up乜

唔讀得邊行?
唉 作為一個fresh grade咩野都無經驗 點撚算

搵住啲temp先啦 我都係 垃圾科
有無巴打做risk management ?前景如何?

有機會轉field 去做RM , 但係對呢行0了解。
availability寫到7月 係咪GRAD TRIP返黎先搵好過

而家in人嘅都係想盡快請到人,7月先番得嘅你安心去完旅行先啦
有無都係搵中西區尖沙咀既巴打
係咪都係無咩call

咩科先

咁係咪做it先

唔係呀巴打

咪講咗話係做半Engine野

如果算專科嘅你咪搏下,如果唔係嘅我就覺得你叫18太高喇
reference letter 係咪真係咁重要
今日見得好地地 都講好多個位要做乜呀 人工各樣講埋 問埋幾時返得咁
但一聽到我無reference letter 就好似變曬
雖然講好多野都唔代表d乜既

reference letter 唔太important wo

一定要有REF LETTER, 無既話點知你係咪吹水

死得啦咁,同舊公司關係都幾差
個時d舊同事走 都睇住佢地要三催四請先拎到 所以無問佢拎 前腦細真係勁仆街
認真第一次見工主動要求要睇reference letter 見識少

唔係怕你老作工作證明, MPF, 稅單都證明到啦.

而係你係個人好差先拎唔出REF LETTER,

可能你係比人Terminate, 唔係你自己resign

之前兩份工都無ref letter 淨係比左工作證明信

咁又未必個人好差就唔出既 都可以係老細差 特登玩野唔出 老細仆街既話有咩做唔出
係咪都係無咩call

有call 表示唔係本行都in左先

本身做緊邊行呀?
比較下
SEND過廿幾份文員仔IN都無得IN,無文職經驗,人工寫11K
究竟發生乜事
SEND過廿幾份文員仔IN都無得IN,無文職經驗,人工寫11K
究竟發生乜事

咩學歷寫11
究竟發生乜事

咩學歷寫11

IVE垃圾HD

本身做緊邊行呀?
比較下

本身做緊銀行back office
其實email係咪attach份resume上去就夠
無心機寫COVER LETTER
究竟發生乜事

咩學歷寫11

IVE垃圾HD

大學clerk 要求中五
新入職全部有學士學位

11都合理價

其實我都無寫過 可能係失敗原因
係咪都係無咩call

有call 表示唔係本行都in左先

名字巴打, 等埋你搵到之後我地就可以去慶祝下啦

最好都係寫少少野
上網抄下都好呀, 好過咩都唔寫

最好都係寫少少野

寫定份百塔既 簡簡單單都好
好過得份cv

最好都係寫少少野

上jobsdb禁apply now咪算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞