搵工搵到好迷茫 (9)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
其實email係咪attach份resume上去就夠
無心機寫COVER LETTER

其實我都無寫過 可能係失敗原因

最好都係寫少少野
上網抄下都好呀, 好過咩都唔寫

上jobsdb禁apply now咪算

我都係靠apply now搵工

最好都係寫少少野

ctgoodjobs 個網禁apply now會直接有成篇sample,覺得個個幾好,改少少拎黎用
有無巴打做risk management ?前景如何?

有機會轉field 去做RM , 但係對呢行0了解。

本身做緊邊行呀?
比較下

本身做緊銀行back office

想知就直接問下有無人識果邊同事
通常都會答既
內部轉已經係最安全既做法
真係唔適應咪轉工做返之前果行
有無都係搵中西區尖沙咀既巴打
係咪都係無咩call

有call 表示唔係本行都in左先

名字巴打, 等埋你搵到之後我地就可以去慶祝下啦

張巴打 等我
搵左三個月工 係呢個月先有3份interview
自問in得算正正常常
但等佢再call自己 好痛苦
感覺都係無疾而終多
自問in得算正正常常
感覺都係無疾而終多

揾咩工先
無工 無女 無朋友
唉 濕鳩ive仔
自問in得算正正常常
感覺都係無疾而終多

揾咩工先

廣告 自己讀呢樣
自問in得算正正常常
感覺都係無疾而終多

揾咩工先

廣告 自己讀呢樣

廣告
自問in得算正正常常
感覺都係無疾而終多

揾咩工先

廣告 自己讀呢樣

廣告

自己又有興趣 其他又唔知做咩好
廢左兩個月多 in左幾份都冇回音 好大壓力
自問in得算正正常常
感覺都係無疾而終多

揾咩工先

廣告 自己讀呢樣

廣告

自己又有興趣 其他又唔知做咩好

行頭真係窄,做marketing?
無工 無女 無朋友
唉 濕鳩ive仔

加油

同是天涯淪落人
見完個唔識野的line manager 之後唔請😨

同是天涯淪落人

i know that feel
自問in得算正正常常
感覺都係無疾而終多

揾咩工先

廣告 自己讀呢樣

Creative?
幫朋友公司搵緊 admin
11k
朝9晚6

有無巴打有興趣
無經驗都得

tel : kc1611

最好都係寫少少野

cover letter 都冇就上黎叫春

最好都係寫少少野

cover letter 都冇就上黎叫春

上星期2second in完
到今日都無消息
好sad
岩岩果個星期2 IN左一份好滿意
佢話星期4 IN多一個, 二選一, 今日比REPLY我, 好緊張

呢個星期JOBSDB好少工就真
有無都係搵中西區尖沙咀既巴打
係咪都係無咩call

有call 表示唔係本行都in左先

名字巴打, 等埋你搵到之後我地就可以去慶祝下啦

張巴打 等我

加油呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞