搵工搵到好迷茫 (9)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
以前係常客
而家返左個幾月
睇吓仲有咩人先

係咪細公司阿

想問係咩工作內容?我追唔番故

一路見佢地請唔到人都幾心涼

屌柒你 用乜春會員
上個post用用用到今個post前幾版都仲係咁撚樣 咁驚比人知直接唔好post出黎
開個group打飛機算
轉部電腦/手機上 睇到白哂 見到都唔開胃

屌柒你 用乜春會員
上個post用用用到今個post前幾版都仲係咁撚樣 咁驚比人知直接唔好post出黎
開個group打飛機算
轉部電腦/手機上 睇到白哂 見到都唔開胃

屌鳩你
Quote我做乜鳩
話說我因為好想轉行但又冇diploma係身
有間公司出ad請人話白紙都考慮
佢由3月尾開始到上個禮拜一直請唔到人出左總共4次ad
由於佢白紙都話歡迎 我就好想做
苦苦哀求apply左3次 都冇比機會我叫我見工
直到我上個禮拜in左份工 雖然唔係我想轉既行
但offer福利各方面都好好 而且冇壓過我價
約都簽埋準備返工 點知琴日個間登左幾次ad都冇比機會我既公司打黎叫我見工
我即刻上jobsdb睇 原來佢係我apply左第3次之後都係請唔到人
10號登左第4次ad 直到琴日都係請唔到人先摷返我電話叫我見工
心諗咁既公司吊高黎賣唔知嫌我貴定冇料
依家請極都請唔到人先吼個真係有誠意既人
我同電話條友講 下我好早有offer啦喎唔需要啦
眼見啲伏公司不停請人 好心涼
我返開薯片工
而家份工好忙唔慣
眼見啲伏公司不停請人 好心涼

我舊公司都係

我舊公司+見過既兩間仆街公司都係
心涼到呢
搵工嘅人請留意大角咀有間不停請人 請左一年 同一個post
搵工嘅人請留意大角咀有間不停請人 請左一年 同一個post

其實有搵開工嘅巴絲打 見同一間不停請人 都知

慢慢請人喇 賤格公司
以前做clerk 16k cv expected salary 寫17-20 過唔過份

做clerk都有16
巴打好多年經驗?定3大ugrad?
我都想有份clerk 16

HD grad 入左law firm 做legal clerk 2年半

巴打做REAL ESTATE定咩?
16 中六grad 10k一個月,而家做緊ecommerce 由0開始 翻左三個月 一件貨都未賣出過 想轉下環境 有沒好路數 利申:得兩年ecommerce 經驗
話說我因為好想轉行但又冇diploma係身
有間公司出ad請人話白紙都考慮
佢由3月尾開始到上個禮拜一直請唔到人出左總共4次ad
由於佢白紙都話歡迎 我就好想做
苦苦哀求apply左3次 都冇比機會我叫我見工
直到我上個禮拜in左份工 雖然唔係我想轉既行
但offer福利各方面都好好 而且冇壓過我價
約都簽埋準備返工 點知琴日個間登左幾次ad都冇比機會我既公司打黎叫我見工
我即刻上jobsdb睇 原來佢係我apply左第3次之後都係請唔到人
10號登左第4次ad 直到琴日都係請唔到人先摷返我電話叫我見工
心諗咁既公司吊高黎賣唔知嫌我貴定冇料
依家請極都請唔到人先吼個真係有誠意既人
我同電話條友講 下我好早有offer啦喎唔需要啦

做咩post
以前做clerk 16k cv expected salary 寫17-20 過唔過份

做clerk都有16
巴打好多年經驗?定3大ugrad?
我都想有份clerk 16

HD grad 入左law firm 做legal clerk 2年半

巴打做REAL ESTATE定咩?

乜鳩都要做
樓 公司註冊文件 訴訟 股票 上庭 牌照 聽電話 開會 收/送文件 訂機票 幫老細諗行程/點搭車
澳洲生活10年 普通國立u grad, 係果邊做左半年到既sales and marketing
岩岩澳洲回流番黎
搵左幾個月工 都無咩消息 想知marketing/advertising 係香港前景點
想搵關廣告既工 好似做下sponsor event, advertising planning 果類既工
升職/前景如何?定做marketing 都預左收皮?
有間日資公司 係日本都算龍頭公司 offer 1.3k 俾我 係咪算好低
有冇高人可以指點下,搵工方向係咪錯左 marketing邊類前景會好小小
想知搵咩job title 先岩我
澳洲生活10年 普通國立u grad, 係果邊做左半年到既sales and marketing
岩岩澳洲回流番黎
搵左幾個月工 都無咩消息 想知marketing/advertising 係香港前景點
想搵關廣告既工 好似做下sponsor event, advertising planning 果類既工
有間日資公司 係日本都算龍頭公司 offer 1.3k 俾我 係咪算好低
有冇高人可以指點下,搵工方向係咪錯左 marketing邊類前景會好小小

1.3 k
岩岩澳洲回流番黎

1.3 k

頭也不回 冇accept到
岩岩澳洲回流番黎

1.3 k

求marketing 各路前輩 十萬個迷惘
有個客介紹我入行 做中環個啲證券行
但我對呢行係0認識 乜牌都無 1,7,8都味考
top-up 都唔係讀呢方面嘅野
佢叫我入去慢慢學 慢慢做
佢同間公司最高層嗰個人好fd
話比15k 我覺得好似太高
想問有無伏 或者咁樣正唔正常
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞