搵工搵到好迷茫 (9)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike

[ember]我又報告下新工
第一日預早15分鐘到 點知成team都吉嘅 到正常時間D人先施施然出現
成team都幾後生 傾計間唔中會粗口橫飛 office有咖啡汽水任飲 startup係幾free
不過D野唔係做開個範 都要幾努力記 好在senior易相處
因為之前廢青天光先訓 訓得兩三個鐘就返工 食完晏頂唔順中眼訓俾人話左兩句
今晚要早D抖同埋load一load D野
不過我諗工作環境算係咁[/ember]

[ember]朋友係邊行呀?[/ember]

深紅芝士2 分鐘前

ember]我又報告下新工
第一日預早15分鐘到 點知成team都吉嘅 到正常時間D人先施施然出現
成team都幾後生 傾計間唔中會粗口橫飛 office有咖啡汽水任飲 startup係幾free
不過D野唔係做開個範 都要幾努力記 好在senior易相處
因為之前廢青天光先訓 訓得兩三個鐘就返工 食完晏頂唔順中眼訓俾人話左兩句
今晚要早D抖同埋load一load D野
不過我諗工作環境算係咁[ember]

ember]朋友係邊行呀?[ember]

ember]幾好喎

我個份大家自己做自己野
Lunch都唔會傾計
仲要lunch 1 點都未有人去食飯

悶到抽筋
[ember]

風見百合幾秒前
失業狗mon post幫人解密

按照加密撚logic 我解密又關你鬼事咩
淨係mon你咩

ember]俾啲野佢做
等佢有啲寄託[ember]

yes

風見百合1 分鐘前

間公司做咩

算數啦 反正block咗見佢唔到

ember]俾啲野佢做
等佢有啲寄託[ember]

算數啦 反正block咗見佢唔到
ember]公司部門就摺,今日second in終於得咗,可以執之前跳船 希望適應到新環境 [ember]

菊花遍校園5 分鐘前
唉失業左半年, 應否搵份pt做住先?
但又怕pt阻interview時間,而且u grad做parttime會唔會比人笑7 唔知人地點諗
但又怕pt阻interview時間,而且u grad做parttime會唔會比人笑7 唔知人地點諗

我覺得係會俾人笑 同事 朋友 屋企都會 所以俾心機搵ft

咩工來架,好羨幕

我係覺得最緊要自己個心舒服

只要唔好番耐左pt 無左果種未搵到工嘅不安 賺下生活費都得嘅

只要唔好番耐左pt 無左果種未搵到工嘅不安 賺下生活費都得嘅

唔會啦
當你已經廿幾歲,個個人都有份穩定野做
你仲係度9fing fing
個種無力感
係會令人自殺

唔會啦
個種無力感
係會令人自殺

我都考慮過想apply dealer, 但要返shift, 不了

唔會啦
個種無力感
係會令人自殺

已經好想死, 見左咁多份 差唔多份份都死英文差, 要skills個d直情見都唔見

唔多想做咪唔好去見 駛咩 咁嘅樣

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞