搵工搵到好迷茫 (9)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
[quote]ember]aeon叫我去見
但我又唔多想做 [/member/quote]

咩post呀

就黎放個屁都要加密

cony🐰2 小時前

我試過in 4次
臨簽約前先話唔請

我試過三次 跟住做埋bc 話覺得都唔適合

In左5次
未簽約
睇到而家好驚

5次?
係咪做埋present??

又無
係成間公司啲有關既人每個見一次

咁做咩唔每次見兩三個

好好搵?三次見我呢啲entry level已經覺得on9 仲要都係見果兩條友

我都係entry level
個compensation 對於fresh grad都算唔錯 但無bank mt咁高
希望快啲簽約

約左簽約?

In左5次
未簽約
睇到而家好驚

5次?

又無

咁做咩唔每次見兩三個

好好搵?三次見我呢啲entry level已經覺得on9 仲要都係見果兩條友

個compensation 對於fresh grad都算唔錯 但無bank mt咁高
希望快啲簽約

約左簽約?

同埋要過埋background check先
聽日in第3次
到底間公司要in幾多次先得

我試過in 4次
臨簽約前先話唔請

In左5次
未簽約
睇到而家好驚

5次?

又無

咁做咩唔每次見兩三個

之前我in人最多都係2次, 岩心水先俾老細sec in
in太多次浪費自己又浪費人地時間

係浪費見工果個人時間姐,manager係公司見唔見你都係返咁多粒鐘啦
見左好多份都未有回音
不過今日有job hunting 打黎
問我想搵咩類型工
我話轉行或者同行都可以考慮
係人工待遇要同依家差唔多
跟住條友就黎料
問答左佢我想搵咩價
佢話轉行人工一定無咁高
呢點我明
之後佢就話 同行都未必俾到呢個價
屌你老母你知唔知自己講緊咩呀
人工低過依定呢份我點解要去做你介紹果份俾你賺佣仲要低人工
吓完佢cut左佢線
我聽朝11點見工,希望一take pass啦

先祝你成功

我都係聽朝11點見工
巴打一齊加油

In左5次
未簽約
睇到而家好驚

5次?

又無

咁做咩唔每次見兩三個

希望快啲簽約

約左簽約?

同埋要過埋background check先

講明差background check就請你?
真好
見左好多份都未有回音
問我想搵咩類型工
跟住條友就黎料
問答左佢我想搵咩價
佢話轉行人工一定無咁高
呢點我明
吓完佢cut左佢線

做咩唔加密 之前唔係連留個icon仔都要加密咩
聽日in第3次
到底間公司要in幾多次先得

我試過in 4次
臨簽約前先話唔請

In左5次
未簽約
睇到而家好驚

5次?

又無

咁做咩唔每次見兩三個

之前我in人最多都係2次, 岩心水先俾老細sec in
in太多次浪費自己又浪費人地時間

係浪費見工果個人時間姐,manager係公司見唔見你都係返咁多粒鐘啦

都唔係嫁, 其實in人都用好多時間
咁用左d時間去in人, 姐係做野既時間少左
變相要OT去做翻D野
見左好多份都未有回音
問我想搵咩類型工
跟住條友就黎料
問答左佢我想搵咩價
佢話轉行人工一定無咁高
呢點我明
吓完佢cut左佢線

有時d agent真係唔知佢地點做野
又幫唔到手, 又講埋d廢話俾人屌
On撚9 加密又屌人加密
唔加密又屌人唔加密
加唔加密關你撚事咩柒頭
扮撚哂正義

你又好撚正義咩 你班龜頭 上個forum加加加 搞埋d小動作
唔係加開密架咩 問下又起哂鋼
解密又關你春事咩
On撚9 加密又屌人加密
唔加密又屌人唔加密
加唔加密關你撚事咩柒頭
扮撚哂正義

佢真係好煩, 所以忍唔住block左佢
唉, 成日apply工個時見到d skills requirement咁撚高, 又要識呢樣, 又要識個樣 就唔敢apply....
見左好多份都未有回音
問我想搵咩類型工
跟住條友就黎料
問答左佢我想搵咩價
佢話轉行人工一定無咁高
呢點我明
吓完佢cut左佢線

有時d agent真係唔知佢地點做野
又幫唔到手, 又講埋d廢話俾人屌

幫到手嘅 俾你賺佣又點話
要我去就返你咁你就唔係agent啦
建議依個 POST 全體正常人 BLOCK 左 「一直」 依件垃圾

咁我地就可以正常繼續討論

點 BLOCK ? Click 佢個名, 封鎖, 搞掂

你覺得大無事小加密好正常?
高登個post都唔會好似你幾件撚樣咁
做埋d 濕鳩野 濫用哂

唔多想做咪唔好去見 駛咩 咁嘅樣

[ember]aeon叫我去見
但我又唔多想做 [/ember]

[ember]咩post呀[/ember]

[ember]mt?? 垃圾來[/ember]

波台唔係台3 分鐘前
[ember]我又報告下新工
第一日預早15分鐘到 點知成team都吉嘅 到正常時間D人先施施然出現
成team都幾後生 傾計間唔中會粗口橫飛 office有咖啡汽水任飲 startup係幾free
不過D野唔係做開個範 都要幾努力記 好在senior易相處
因為之前廢青天光先訓 訓得兩三個鐘就返工 食完晏頂唔順中眼訓俾人話左兩句
今晚要早D抖同埋load一load D野
不過我諗工作環境算係咁[/ember]

OK
[ember]我又報告下新工
第一日預早15分鐘到 點知成team都吉嘅 到正常時間D人先施施然出現
成team都幾後生 傾計間唔中會粗口橫飛 office有咖啡汽水任飲 startup係幾free
不過D野唔係做開個範 都要幾努力記 好在senior易相處
因為之前廢青天光先訓 訓得兩三個鐘就返工 食完晏頂唔順中眼訓俾人話左兩句
今晚要早D抖同埋load一load D野
不過我諗工作環境算係咁[/ember]

OK

SOR漏左

唔係馬2 分鐘前
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞