搵工搵到好迷茫 (9)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
好想轉工呀
2nd in緊
求集氣

驚搵唔返依個人工 開支又大都係唔敢辭

你唔係返咗工好耐喇咩
驚搵唔返依個人工 開支又大都係唔敢辭

有家室唔好亂嚟呀
逃離計劃2.0開始

好多巴絲已經返哂工 ...

公司就執但仲未搵到新工既廢青在此
大家搵工會唔會睇埋奴工處
有份辦公室助理上星期APPLY完第二朝8點幾就打黎,訓緊無聽到
GOOGLE返先知,但覺得晨咁早打黎有伏就無打返去
到岩先去緊廁所又打再黎聽唔到,但咁樣好似好急要人,伏伏地咁
打唔打返去好

利申:失業中
有份辦公室助理上星期APPLY完第二朝8點幾就打黎,訓緊無聽到
打唔打返去好

如果地方唔隔涉去in下冇壞
打唔打返去好

點解唔打返去
有無朋友講下logistic, shipping
係咪唔好好做
昨晚重要緊張到失眠
加加埋埋唔知有冇訓到三個鐘

咁嘅狀態返第一日工 真係冇眼睇

放lunch未?
覺得份工點呀

正常過上次果份好多 不過第一日都多野學 多野做
可能自己又唔鐘意hea 所以都爆seed 咁做
但到最後都做唔哂 做咗(4/5左右)
但呀頭又想今日要 咪諗住OT做埋比佢
點知一到五點佢叫我放工 一分鐘都冇遲
未做完嘅佢幫我做埋

個呀頭完全冇架子 好肯教野 又好細心 好詳細咁教我

返咗一日工 已經感覺到 ⋯ 係愛呀哈利
加埋自己唔鐘意蛇王 所以電話都冇玩過
收工重有8x%電

好鐘意個上司呀 佢重話請我食飯興趣我入職 又話我做哂好快手 完全比佢收伏咗

真係唔會想辭職
收工重有8x%電

好鐘意個上司呀 佢重話請我食飯興趣我入職 又話我做哂好快手 完全比佢收伏咗

真係唔會想辭職

昨晚重要緊張到失眠
加加埋埋唔知有冇訓到三個鐘

咁嘅狀態返第一日工 真係冇眼睇

放lunch未?
覺得份工點呀

正常過上次果份好多 不過第一日都多野學 多野做
可能自己又唔鐘意hea 所以都爆seed 咁做
但到最後都做唔哂 做咗(4/5左右)
但呀頭又想今日要 咪諗住OT做埋比佢
點知一到五點佢叫我放工 一分鐘都冇遲
未做完嘅佢幫我做埋

個呀頭完全冇架子 好肯教野 又好細心 好詳細咁教我

返咗一日工 已經感覺到 ⋯ 係愛呀哈利

恭喜哂絲打搵到份hr好工
有無朋友講下logistic, shipping
係咪唔好好做

shipping trading 有諗過搵呢方面clerk做
好似起碼都叫好過做admin打雜
hr又唔到男仔做
收工重有8x%電

真係唔會想辭職

第一日唔會見到真章
好多巴絲已經返哂工 ...

我仲未 原本3月有offer 但有私事要復活節後先返到, HR話要問下先覆我,
今日都未有回復睇來要再找過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞