搵工搵到好迷茫 (9)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
差不多搵左三個半月工 試過三次interview
但都無再有call 好辛苦

諗緊遲下搵唔搵啲唔洗學歷既工

申16fg 但17年先開始搵工

巴打 我對你有印象

巴打讀咩科

巴打讀咩科

咩科點業 點解咁遲搵?
又未至於搵唔洗學歷嘅工喎
啱啱簽左約
一身鬆
之前介擔心會俾人收返個offer
之前apply 某公司既mkt assistant
點知佢打黎叫我in assistant sales manager
依d公司會唔會好伏?
明明我就冇咩經驗
啱啱簽左約
一身鬆

簽咗約都可以即日炒啫
諗咁多做咩丫
點知佢打黎叫我in assistant sales manager
依d公司會唔會好伏?
明明我就冇咩經驗

邊間公司 做咩架
依d公司會唔會好伏?
明明我就冇咩經驗

邊間公司 做咩架

運動既 不過香港唔係一般人會玩
我就係做咩都唔知
我apply 既post 都唔同
Job duty 搵唔到
啱啱簽左約
一身鬆

簽咗約都可以即日炒啫
諗咁多做咩丫

唔好嚇我呀
MKT工十份有九份都要經驗, 都唔知點入行
啱啱簽左約
一身鬆

簽咗約都可以即日炒啫
諗咁多做咩丫

唔好嚇我呀

擔心無意思
諗吓點樣做好份工 / career path好過啦
沒咩回音 agent 都沒call

ching你都喺度好耐喇喎
搵緊咩呀
求意見,
大公司,但要成日ot,人工正常,但我見好多都係呀e級嘅同事,如果我唔ot,5點走會有咩後果?(因為我夜晚要進修)我去唔去馬呢份好?
求意見,
大公司,但要成日ot,人工正常,但我見好多都係呀e級嘅同事,如果我唔ot,5點走會有咩後果?(因為我夜晚要進修)我去唔去馬呢份好?

我會揀去咗馬先
如果到時佢話唔可以準時走(假設你做晒手頭上的事)咁最多咪唔做
終於有offer

巴打讀咩科

咩科點業 點解咁遲搵?

16 fg 而家先揾真係

巴打讀咩科

咩科點業 點解咁遲搵?

16 fg 而家先揾真係

17fg表示
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞