搵工搵到好迷茫 (9)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
岩岩反左幾日工
但下兩星期嘅星期五想去拎半日假去玩
有無咩藉口?

萬能既藉口 屋企有事
岩岩反左幾日工
有無咩藉口?

覆診

覆診要醫生紙架麻
想同條女過大海玩晚
岩岩反左幾日工
有無咩藉口?

萬能既藉口 屋企有事

因為fg第一份工
怕佢會問長問短
大家Buyer同key acct會點㨂?
Entry level做梗buyer, 知道supplier 個邊有個key acct位,諗緊過唔過去好。
但其實兩邊都唔知前途同錢途

Fmcg?
如果係既話key account好d
Fmcg轉返出去幾搶手

人工方面都係key acct高過buyer?

做代理個d就低d(eg.利瘋)
其他大既人工唔錯
你做過buyer爭住請你啦
見linkedin好多都係buyer轉去fmcg

錯 好多supplier都唔鐘意請buyer
覺得你唔俾人罵得
已有4位巴打做緊,一至兩年以上。佢哋4個都唔係讀物流。

空運物流Operations,外資,九龍灣office上班。
不需勞力,只係用email做嘢。
需輪班,24小時 (因需要monitor全球嘅jobs,其他offices唔係24小時),6日+2日休。
6日早,2日休,6日overnight,2日休,6日下午,2日休,如始類推。
每個shift 9小時。
早:0745-1645
午:1430-2330
夜:2300-0800

要求流利英文,客人99%都係外國人。
廣東話同普通話唔係必要。

不需任何物流/航空經驗/學歷 (同事有中學、大學、MBA畢業、有HKU、City、恒商、美國回流等等)
(有經驗當然好,可快 d 上手。正常智商,要半年至九個月先可完全上手)
有on job training,會由一位senior同事教你。
起薪17K。

最後講講壞處:
極大壓力,需要短時間處理問題。
長時間工作,但不會OT。
(客人會因為你慢半拍,有可能每分鐘損失數以十萬美金)。

jobshkgolden@gmail.com

Email你留電話,我Whatsapp再解釋
24/7, 不了
Fg求教
見左幾份工final in 埋都收曬皮點算 比較有前途既工都close 曬
如果真係要做非mt有冇咩工可以選擇而前途/exit opportunity 又好架

同你一模一樣 求教x2

咩科先

三大BBA

same
仲衰過d從來冇搵過工既人
唉u grad 19社科畢業左三年,轉過幾次工都重是13K,最近做到好頹好迷惘

做返兩三年先轉la

其實有份都做左兩年到

其實升唔到人工係唔係成日轉field

做左兩年轉都冇得加人工

唉自己on9做左兩年TA
唉u grad 19社科畢業左三年,轉過幾次工都重是13K,最近做到好頹好迷惘

做返兩三年先轉la

其實有份都做左兩年到

做左兩年轉都冇得加人工

TA真係冇前途
好彩巴打走左
宜家呢份人工有冇得升先?
大家點睇PR Agency工
係咪真係狗也不屌

利申:非fg -(

我覺得要好有熱誠先做到agency,所以我唔得
屌!!!!!好想要份工啊
去到星期六呢啲時間無call
即係又要等到下星期 無限loop

做返兩三年先轉la

其實有份都做左兩年到

做左兩年轉都冇得加人工

TA真係冇前途
好彩巴打走左

做緊議助,office得兩個人,同事走我咪升lo
Fg求教
見左幾份工final in 埋都收曬皮點算 比較有前途既工都close 曬
如果真係要做非mt有冇咩工可以選擇而前途/exit opportunity 又好架

同你一模一樣 求教x2

咩科先

三大BBA

same
仲衰過d從來冇搵過工既人

人比人比死人真係

做返兩三年先轉la

其實有份都做左兩年到

做左兩年轉都冇得加人工

TA真係冇前途
好彩巴打走左

都係冇乜前途
轉返出嚟啦

做返兩三年先轉la

其實有份都做左兩年到

做左兩年轉都冇得加人工

TA真係冇前途
好彩巴打走左

都係冇乜前途
轉返出嚟啦

冇技能毒撚ㄧ個

做返兩三年先轉la

其實有份都做左兩年到

做左兩年轉都冇得加人工

TA真係冇前途
好彩巴打走左

都係冇乜前途
轉返出嚟啦

冇技能毒撚ㄧ個

各位努力啦 搵到穩定左辛苦咁耐都算值

做返兩三年先轉la

其實有份都做左兩年到

做左兩年轉都冇得加人工

TA真係冇前途
好彩巴打走左

都係冇乜前途
轉返出嚟啦

冇技能毒撚ㄧ個

各位努力啦 搵到穩定左辛苦咁耐都算值

所以應該要捱多大半年先
尋日interview in左成個鐘 講到一定請同唔壓價咁 希望到時份約唔會變喇 不過要日日由西去東大長征 車費真係好甘 同埋番6日
是咪做政府工先可以番身
尋日interview in左成個鐘 講到一定請同唔壓價咁 希望到時份約唔會變喇 不過要日日由西去東大長征 車費真係好甘 同埋番6日

同我ㄧ樣日日長征
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞