搵工搵到好迷茫 (9)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
見到同一間公司係咁開po
哂佢冷全部apply哂
哂佢冷全部apply哂

大家Buyer同key acct會點㨂?
Entry level做梗buyer, 知道supplier 個邊有個key acct位,諗緊過唔過去好。
但其實兩邊都唔知前途同錢途

Fmcg?
如果係既話key account好d
Fmcg轉返出去幾搶手

人工方面都係key acct高過buyer?
哂佢冷全部apply哂

巴打何必咁做
哂佢冷全部apply哂

巴打何必咁做

啲post真係岩
Fg求教
見左幾份工final in 埋都收曬皮點算 比較有前途既工都close 曬
如果真係要做非mt有冇咩工可以選擇而前途/exit opportunity 又好架

同你一模一樣 求教x2

咩科先

三大BBA

我三大乞食socsc 17fg
你bba好好多啦

巴打有冇等緊咩公司放
唔通真係下年請早

等緊好多 有啲入左final round 等offer, 有啲就係等緊final round 可能最後得個吉,就求其揾份野做住先

我都係 最憎d pk HR 成日delay send email 又唔覆你
連續幾份入左最尾搞一大輪得個吉真係orz 到ok
仲要見到有人咁arm 一份搞掂真係唔知屌邊個好
唉u grad 19社科畢業左三年,轉過幾次工都重是13K,最近做到好頹好迷惘
搵左三個月工 係呢個月先有3份interview
自問in得算正正常常
但等佢再call自己 好痛苦
感覺都係無疾而終多

揾咩工先

廣告 自己讀呢樣

Creative?

見過media buyer同sales
但都無再有回音 個個都話想睇下17grad
明明自問算唔太差 又大約知行情
唉u grad 19社科畢業左三年,轉過幾次工都重是13K,最近做到好頹好迷惘

做返兩三年先轉la

做返兩三年先轉la

其實有份都做左兩年到

做返兩三年先轉la

其實有份都做左兩年到

其實升唔到人工係唔係成日轉field

做返兩三年先轉la

其實有份都做左兩年到

其實升唔到人工係唔係成日轉field

做左兩年轉都冇得加人工
大家點睇PR Agency工
係咪真係狗也不屌

利申:非fd
15fg讀19design仲要top up
宜家做緊n仔 就完約
冇技能 英文差
等死
宜家先得11k
大家點睇PR Agency工
係咪真係狗也不屌

利申:非fg -(

同你一模一樣 求教x2

咩科先

三大BBA

你bba好好多啦

巴打有冇等緊咩公司放
唔通真係下年請早

等緊好多 有啲入左final round 等offer, 有啲就係等緊final round 可能最後得個吉,就求其揾份野做住先

我都係 最憎d pk HR 成日delay send email 又唔覆你

無辦法啦mt係要搞好多輪 報普通entry job 就in一次得

三大BBA

你bba好好多啦

巴打有冇等緊咩公司放
唔通真係下年請早

無辦法啦mt係要搞好多輪 報普通entry job 就in一次得

MT
我仲係個post到,沒辦法離開

其實外國好多公司都係覺得見完唔岩會同你講你failed
唔好要我抱住希望等你嘛大佬

咩科先

三大BBA

你bba好好多啦

巴打有冇等緊咩公司放
唔通真係下年請早

有咩entry工介紹下

你bba好好多啦

巴打有冇等緊咩公司放
唔通真係下年請早

MT
我仲係個post到,沒辦法離開

其實外國好多公司都係覺得見完唔岩會同你講你failed
唔好要我抱住希望等你嘛大佬

不能同意咁多
心諗我起碼比曬時間車錢去interview send 番封rejection letter 係咪咁難

三大BBA

你bba好好多啦

巴打有冇等緊咩公司放
唔通真係下年請早

有咩entry工介紹下

你bba好好多啦

巴打有冇等緊咩公司放
唔通真係下年請早

有咩entry工介紹下

我打算confirm 手頭上mt都fail 哂先開始報entry level job ,通常佢地要求人即刻反工,所以咁早揾都無用啦
Btw我之前in過一份it start up sales trainee, 雖然係entry level 不過可以七月先開始反工 但係我reject 左因爲人工麻麻地
岩岩反左幾日工
但下兩星期嘅星期五想去拎半日假去玩
有無咩藉口?
岩岩反左幾日工
但下兩星期嘅星期五想去拎半日假去玩
有無咩藉口?

覆診
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞