《我用廣東話征服世界》新手 自行選擇甜度 2

960 回覆
91 Like 5 Dislike
咁開心
仲叫我夾錢買煙食不過我果時唔食煙的⋯
童童老婆 林海欣女朋友 禮行SP 細冰侍寢
細冰去到一個煙味濃烈嘅公園仔,滑梯都被塗改液寫滿愛情文。
頭先班MK妹坐係排長櫈到食煙,播著「到此為止」大談愛情事,又笑到哈哈聲。
鳩有啲擔心,所以匿埋一邊偷睇下細冰平時同班MK妹點相處。
「喂!家姐!我返嚟啦!」細冰行去與一眾MK妹報平安。
「咦細冰⋯你返嚟嘅⋯?」班MK妹嚇咗一跳。
「嗯,啱啱個男仔送返我返嚟~」
MK妹拎起包煙笑說:「哈,條仔咁快搞點呀?係咪早洩啊~」
「哈哈哈~哈~」成班MK妹恥笑起來。
細冰沉著頭勉力一笑:「都無⋯⋯」
MK妹搖一搖包煙:「喂細冰~幫我去買包煙啊~」
細冰愕然:「吓⋯但係我未夠18歲喎⋯⋯」
MK妹皺一皺眉頭:「咁去街口間士多囉⋯⋯」
「係喎⋯⋯」細冰靈光一動,馬上就跑去士多。
鳩反了個白眼,班MK妹對細冰差成咁。

細冰過咗陣就攞住包煙跑返嚟。
「家姐~55蚊~」
MK妹笑一笑接起包煙,然後面色一變:「咦⋯你買包純煙嘅⋯」
細冰仲懵盛盛:「喔?乜純煙啊?」
MK妹眉頭一皺:「你唔係掛⋯我地成班都食黑冰架喎⋯⋯」
「吓⋯?」細冰扁起嘴:「咁我幫你攞去換啊⋯⋯」
「唉唔撚洗啦⋯⋯」MK妹順手丟了細冰包煙:「喂,R支煙嚟呀。」然後問身旁嘅一位姊妹。
細冰感覺有點委屈,去執返包煙收返入袋。
鳩係隔離睇得很心酸又很同情,細冰嘅世界得返依啲所謂嘅「朋友」⋯⋯

「唉⋯⋯」鳩實在睇唔過眼行過去:「喂⋯細冰⋯⋯」
「咦,你仲係到嘅⋯?」細冰驚了一跳。
鳩嘆了口氣就直接拖走細冰,一句話都無講。
「喂!你乜料呀!?」班MK妹起哄嘈起來。
「收皮啦!」鳩直接用言靈封住佢地把口,

「喂⋯做乜啊⋯?」細冰慌張起來,
鳩怒氣匆匆用力拉著細冰的手走出去公園。
用言靈收人皮嘅會點收法?幻想唔到
將嘴唇塞返入個嘴然後就講唔到野
幾時先有甜啊想睇細冰班姊妹恰鳩細冰,迫佢除晒啲衫褲,虐待/凌辱佢
但係鳩咁好抽
畀班姊妹玩完一輪,之後到鳩出場英雄救美,順手搞埋下半場btw唔要ntr
文啊樓主!!!
「哎喲,你到底做乜啫!」細冰疑惑咁望住鳩。
鳩想了想,又嘆了一口氣:「你唔好再同佢地玩啦⋯⋯」
細冰嚇咗一跳:「點解呀?我好唔容易先有屋企人架⋯」
鳩苦口婆心:「佢地當你工人咋⋯⋯連朋友都唔係啊⋯⋯」
「喂!」細冰嬲到震:「你唔準亂講呀!」
「咁佢地有無關心過你?有無錫過你呀!?」鳩反問細冰。
細冰靜咗,低起頭咬緊嘴唇想說話又說不出。
「你聽我講啦,唔好再同佢地玩啦。」鳩摸著細冰頭難過地說。
細冰淚汪汪說:「我得依啲朋友咋⋯⋯你唔好理我啦⋯⋯」
鳩又嘆一口氣,然後靈機一觸:「不如我介紹我老婆你識呀!」
細冰眨一眨眼睛呆望鳩:「你老婆⋯!?」
「你講笑咋話⋯⋯」細冰難以置信,依個淫哥哥居然有老婆?
鳩微笑望一望手錶:「真架,我老婆差唔多放學,你一唔一齊去接佢啊?」
細冰聽到一頭霧水,不過聽到識新朋友就有啲心郁郁。
「去!」細冰綻放出少有的笑容。她很少會笑得燦爛,除了從孤兒院出來第一次飲思樂冰的時候,就沒有了。

鳩摸一摸肚腩:「不過我宜家有啲肚餓!我地去食啲嘢先好無啊?」
「噢?」細冰想了想:「不過我無晒錢啦喎⋯⋯啱啱幫家姐買咗包煙,宜家得返5蚊⋯⋯」
鳩淺笑:「我請啦~你想食咩呀?」
細冰受寵若驚:「真係請我?咁⋯可摸以食雞髀架?」
鳩好奇問:「淨係雞髀?無啦?」
細冰高興得心花怒放:「我平時唔捨得買嚟食架~」
「咁行啦~」鳩拖起細冰隻手,就出發了。
啱啱打完
冇甜wo今集
可唔可以收細冰做契女吾好搞佢
點解嘅
好快講遊
四條女打牌銼啤,鳩負責斟茶遞水。
甜呢?
唐伯虎點秋香
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞