《我用廣東話征服世界》新手 自行選擇甜度 2

960 回覆
91 Like 5 Dislike
有文
「嘩~你睇吓!依個好得意啊~~~」童童拖著鳩,指住商店樹櫃的毛公仔。
鳩笑了一笑說:「老婆~你咁樣唔得喎~」
童童皺起眉頭:「點解啊?」
鳩伸手摸著她的肚子:「咁遲啲你同呀B爭玩具點算啊~」
「⋯⋯」童童想了想,淘氣地說:「唔會囉~!我一定讓晒比BB玩架!」
鳩竊笑,瞄一瞄童童:「係咪呀~~~」
童童拍打鳩胸脯說:「哼!你居然咁諗我!」
「講笑咋~入唔入去睇吓呀?」鳩搖著童童的手說。
童童開心了一下,然後又收起笑臉:「你想行呀?好啦~咁我陪下你啦~」
鳩會心一笑,就拖著童童入去。

暖和的燈光射落淺木地板上,還播著柔美的鋼琴聲,給人一種很親子的感覺。
木貨架上掛了各色各樣嬰兒用品,有奶嘴、嬰兒衫、玩具。
「喔?原來依到係賣BB嘢架?」童童驚喜,拖著鳩走上前去睇下啲BB衫。
「老公!老公!你睇吓依件!」她興奮得像個小朋友一樣,不斷拍鳩手肩。
「睇到啦~」鳩笑說,覺得童童真係好得意~

依個時候木貨架的對面伸了半個頭出來,圓圓的眼睛瞧了鳩一眼。
然後又下沉了⋯⋯⋯
「喂⋯佢地係對面呀!」林海欣細細聲對禮行說。
「唔係嘛⋯⋯」禮行又踮起腳,瞧一眼。
正好鳩又望著貨架的頂部,看到半個頭伸了出來。
與禮行對視了一眼⋯⋯禮行嚇得馬上潛伏。
「禮行⋯?」鳩嚇了一跳,心諗:「禮行同邊個一齊啊,做乜見到我咁驚嘅?男人嚟架!?」
「嗯?佢係到咩?」童童跳起身東張西望。

「死啦⋯⋯佢見到我呀⋯⋯」禮行拉著林海欣手臂,急急腳跑起上嚟。
「屌!走啦~」林海欣驚動得抱著頭,同禮行一齊逃跑。
鳩拖著童童去找禮行。「我地去搵佢呀~」
「嗯。」童童皺起眉頭跟著鳩走,她從來未見過鳩這個女朋友⋯挺好奇的。

禮行同林海欣一路逃,躲到一張嬰孩床的後面。
「佢地走咗未呀?」林海欣問。
「未呀,行緊過嚟啦~」禮行拿出鏡子照出去偷看。
「我哋去嗰張床呀⋯⋯」林海欣緊張地說,她們來買禮物是一個秘密。
「嗯。」禮行盯住鏡子,鳩拖著童童過緊來這邊,要走了。
她趁着鳩不為以時,就偷偷過了去,林海欣又跟著她的屁股。
過到一半時,背後傳來童童的聲音。
「咦?欣欣!!!」童童驚喜地發現了林海欣。
童童又嬲
禮行個BB吾洗理la
禮行個BB?都未出現
無事有林海欣係到
「⋯⋯⋯」林海欣尷尬地笑,慢慢擰轉身同童童打招呼。
「咦⋯⋯咁啱嘅~」
鳩愕然:「BB你又係到嘅?」
「嘿嘿~俾你地發現咗㖭~」林海欣摸著頭笑說。
鳩望一望周圍,想了想好奇問:「你同邊個出街啊?」
童童都好奇上嚟,應該係禮行?兩個咁啱都係到⋯
「關你鬼事呀~」林海欣原先仲諗住俾個驚喜佢地:「童童~你過嚟先啊~」
「喔⋯⋯」童童一頭霧水,行過去睇吓,留下鳩。
鳩R一R頭,到底咩事咁神秘唔講得俾我知呢。
唔通禮行就係同欣欣去街!?他高興得嘴角含春,原來唔係帶綠帽~~~

童童,林海欣,禮行三個女人匿埋係育嬰室裡面。
童童第一次見到禮行,皺了眉頭。
對波好大⋯⋯皮膚都好好⋯⋯
眉清目秀,也很性感,可惡!上官鳩!條條女都索過我嘅⋯
童童有點氣,鳩居然一直有個咁靚嘅女朋友⋯⋯

「hello⋯⋯」禮行有點不知所措,輕輕揮揮先打招呼。
「嗯⋯」童童扁起嘴,盯著禮行的胸部。

鳩仲係出面,自己一個係到睇BB床,完全唔知童童宜家心情很差。
她接受不了禮行淫蕩的身體,將來鳩一定只想與禮行做愛⋯⋯
童童生完仔一定很快會被鳩冷落。她不甘心⋯⋯

林海欣見氣氛有點奇怪⋯⋯童童就一直怒盯著禮行的胸部。
禮行就不知所措得無辜皺眉。
「童童~」林海欣拍一拍她肩頭:「依個送俾你呀~」
童童瞄了一眼,是一個芝麻街的Elmo毛公仔,兩個手掌咁大。
童童當場心動了,閉著笑說:「點解嘅!?好得意呀!!!」
林海欣說:「頭先我同禮行行街見到~買嚟送俾你架~」
「哦~」童童瞄了眼禮行,又瞄了下林海欣手上的Elmo:「⋯⋯多謝喎。」
她細細聲對禮行說。
「嘻嘻⋯你中意就好啦~」禮行淺笑,覺得童童性格幾可愛,難怪鳩咁愛佢啦⋯

鳩站在外面等了又等,她們遲遲都未出嚟。
旁邊都係啲抱住嬰兒嘅夫婦,鳩一個人完全係格格不入。
過了一會兒,她們三個終於出來了。
童童抱著隻毛公仔,一副心事重重的樣子。
禮行就同鳩微微揮揮手,打招呼。
林海欣就行到鳩旁邊說:「去食嘢呀~!」
「吓!?」鳩好奇問:「你地啱啱三個傾乜呀⋯?」有點不安。
「關你咩事啫~行啦~~~」林海欣拖著鳩的手,拉了他走。
留下童童和禮行,讓她們兩人獨處一下。
她接受不了禮行淫蕩的身體,將來鳩一定只想與禮行做愛⋯⋯
童童生完仔一定很快會被鳩冷落。她不甘心⋯⋯

比我係鳩就四個一齊玩
點會唔玩
有心吾怕難
最緊要腰力
有關於言靈嘅劇情未?
好快就唔再講感情線
鳩拖住林海欣出街,感覺童童同禮行係後面望住好似有啲唔習慣⋯
童童抱著毛公仔跟隨鳩嘅腳步。
她唔知點樣同禮行打開話匣子,但如果走上前同鳩傾計又好似留低一個禮行,好衰⋯⋯
禮行主動行近童童,她想與童童混熟一點。
「童童⋯你中意食咩架?」禮行緊張地問。
「er⋯⋯咩都食嘅⋯⋯不過甜嘅囉最好。」
她們途中普通閑聊,沒有什麼隔膜。只是童童還是很怕鳩會對禮行特別寵愛⋯
畢竟她的身體是最淫蕩,大胸、大PatPat,是男人都絕對會心動⋯

「我地去邊食呀?」鳩好奇問,林海欣拖著他一直行。
「你想呢?返屋企定係街到食呀?」林海欣說。
鳩停下腳步,望一望周圍,好像沒有什麼特別好食的⋯⋯
「er⋯⋯不如買餸返屋企打邊爐?」鳩指著超市問。
「喔!?好喎!」

。。。

在明宴會,首領坐在王座之上,與成員進行會議。
天叔與另一個副首領謝美叔,平排坐在一旁旁聽。
明宴會的成員們向著首領與副首領排了五行,而他們最前的有三個地位處尊居顯的長老。
這次會議只有少部份人沒有到,鳩和禮行就是其中之一沒有去的人。
「咳!咳!」首領咳了兩聲大聲說:「明宴會嘅咁多位,自從兩個長老死咗之後,明宴會就一直未選新長老。」
「今晚我想從成員中,挑選兩個坐上長老嘅位置!」
明宴會的長老本應有五個人,鳩一晚就殺了兩個,令到長老位置一直空置到現在了。
而首領因喪子之痛,沒有把此事放上心,只是不斷收集舌頭。
到今日他終於記起此事,打算找人補上。

天叔坐咗一旁靜靜聆聽,表面上很和諧。
但除了天叔,有不少人在盤算著壞主意,想借機會掌控更多明宴會的權力。
好似少左好多人睇
無咩所謂啦寫得開心咪得囉
咁又係
加速
因為更新慢咗掛
係 想儲埋一炮過先睇
新讀者尋晚睇到呢家live左好好睇!
留名
明宴會的人每個都交頭接耳,低聲討論關於長老之位應該由誰坐上。
首領心裡早有準備,大聲說:「明宴會最近嘅任務多到數不清,黑傑同阿明都係我最得力嘅部下,我想推佢地兩個上長老嘅位置,你地覺得點?」
場下一片寧靜,眾人目光都放到兩名男子身上。
「唔係咁好!」睇落粗獷勇猛的副首領出聲,把目光又拉到台上。
「唔係咁好?謝美,你咁講係咩意思啊?」首領板起臉問。
「黑傑同阿明做事乾淨俐落!但兩人從來獨來獨往,無帶領部下嘅能力,絕不能勝任長老位置!」副首領粗獷嘅聲線很響亮:「我覺得應該要由謝炎坐上!」
「嗯?」首領皺起眉頭:「謝炎⋯?」
天叔笑了笑:「哈~推薦自己個仔?會唔會太唔岩規矩啊?」
「你講咩呀死老嘢!我個仔絕對有能力做首領!」副首領氣得彈起身:「大家話係唔係呀?」
「係啊!」「副首領英明~」「啪啪啪!」
成員們一部分鼓掌歡呼,附和。
「嗱!你見到有幾多人支持啦!」
「安靜!」首領大喊一聲,然後想了想:「嗯,謝炎的確係有能力帶領部下,只不過做事有點魯莽。天叔你點睇?」
天叔瞄了瞄一眾人:「我無意見。」
首領與副首領各推一位坐上長老之位。
黑傑與謝炎,代表他們現在在明宴會中對大少事都有話事權。
Thx
「你講咩呀死老嘢!我個仔絕對有能力做長老!」副首領氣得彈起身

打錯
加速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞