《我用廣東話征服世界》新手 自行選擇甜度 2

960 回覆
91 Like 5 Dislike
樓豬可唔可以俾返啲好嘅待遇俾童童
吾洗用言靈分身日日搞吾洗擇日
咁要殺幾多個人先夠香水用?
人口爆炸問題輕鬆解決
要補補身好喎
童童一定係鳩最愛嘅女人
話說四條女你地最中意邊條
童童
童童
禮行
童童太有畫面感
本身都成日睇佢地啲片
禮行
當然係細冰
禮行,鳩同禮行d劇情位正好多
居然無人揀林海欣
文呢
其實禮行同林海欣都好難揀
兩個都好正
但細冰嗰度多左
有細冰出現搞到我有啲唔想睇
林海欣
我都係對細冰冇感覺
見到細冰嗰度硬係覺得有啲格格不入
冇禮行同林海欣咁好feel
搞到我覺得劇情有啲暴走
所以有啲唔想睇
晚上七點,鳩已經煮好飯坐咗係食飯枱,三個女仔就係房到傾緊計,漸漸已經混熟咗。細冰仲未郁得返,童童同林海欣係到研究緊點樣解除日文言靈。
「老婆~出嚟食飯先啦~」鳩夾餸到佢地嘅碗到,又倒了三碗湯。
「一間先。」童童冷說,其實童童已經消咗啖氣,不過很不滿鳩成日搞女人。
鳩看一看窗邊,天色已漸漸入黑。

「嘟嘟嘟嘟~」
「喂⋯?」鳩接起電話。
「上官鳩,你依家出嚟啦,我有嘢要你做。」天叔的電話。
「但係我食緊飯喎~」鳩輕聲說。
「後生仔兩三啖就食完啦~」天叔淺笑。
「咁⋯⋯出嚟邊等?」鳩心裏很好奇天叔會搵佢做乜。
「樓下等啦!我過緊嚟接你~」天叔那邊傳來汽車聲。
「哦⋯」鳩都無得拒絕,實在太等錢洗啦。

童童同林海欣出咗嚟唉了口氣,林海欣:「無事啦衰人!」
「咩無事啊老婆?」鳩好似太監仔咁好奇問。
依個時候細冰係房跳出嚟,高興大喜:「嘻嘻~我郁得返啦~~~」
「吓!?點解嘅?」鳩笑了驚喜萬分,一身都鬆晒。
「唔知呀~頭先欣欣大大力拍咗我PatPat一下就無端端郁得返~」細冰笑說。
鳩想了想~會唔會係香水嘅時效完咗,所以言靈都變返正常呢。
「咁就好啦~」鳩笑嘻嘻同童童講:「老婆,飲湯呀,我煮好晒飯啦。」
童童瞄了鳩一眼,不過沒有理會,唔通煮餐飯就肯原諒依個衰人咩!

「哼!」童童坐下來鳩旁邊飲起湯來,細冰同林海欣就坐係對面,夾餸飲湯。
「老婆~食條菜呀~」鳩靠近童童身邊幫她夾餸,想氹返童童。
童童不屑地望了一下鳩:「夾俾細冰咪得囉⋯夾俾我做乜啫。」
細冰嚇了一跳:「唔洗⋯我自己夾自己得架啦⋯⋯」
鳩即刻合起雙手求饒:「老婆呀~~~唔好嬲我啦,我真係唔敢啦~」
「哼!」童童撥一撥頭髮就繼續飲湯唔理鳩。
林海欣揞起嘴竊笑,見到鳩咁白痴真係大快人心。

整餐飯鳩都係到氹童童開心,又話童童皮膚好咗,又話娶到童童三生有幸。
林海欣聽耐咗慢慢都有啲呷醋:「衰人!咁我呢!?」
鳩即刻又讚下林海欣:「BB今日隻唇膏好靚喎⋯⋯」
林海欣皺起眉頭:「⋯⋯我都無搽唇膏!衰人!」
「⋯⋯」鳩尷尬囉,童童R一R頭然後嘆了口氣:「欣欣~我地都係唔好理佢啦⋯⋯」
「嗯!」林海欣嬲嬲地吃起飯來,鳩知自己講錯野,擔心到想即刻氹返兩個老婆。

「嘟嘟嘟嘟~」
「喂⋯」
「上官鳩,你宜家可以落嚟啦。」天叔笑說。
「哦,好。」鳩合上電話。
然後準備出門去。

「去邊呀!?」童童淘氣地問。
鳩可憐咁望住童童:「老婆~你終於肯理我啦!」
童童反咗個白眼:「哼!快啲講,去邊!?」
鳩拖起童童隻手說:「老婆~我搵咗份工返囉。」
童童皺起眉頭瞄了眼鳩:「幾時搵架?」
鳩尷笑:「踢波嗰陣時囉~幫明宴會個天叔做嘢!」
童童都唔知邊個係天叔,就疑惑地跟林海欣打眼色。
林海欣摸著下巴說:「真係有個咁嘅人~」
「噢⋯」童童撥開鳩隻手說:「你去啦!唔準搞女人呀!如果唔係BB無爸爸架!」
鳩輕輕摸著童童肚皮說:「知道!」
「哼!」童童鄙視了鳩一眼,然後擰轉身返入房睇書。
咁快就三個女人和氣收場

男主真係好
文~
鳩穿起鞋,打開木門,走前回望一下佢地三個。
「老婆,我出去啦⋯⋯」鳩說。
⋯⋯⋯⋯⋯冷場了,只有細冰尷尬地回應:「拜拜⋯」
童童和林海欣當然聽到,但係故意冷淡對他,想他的心情難過一點。
鳩心裏沉了一下,佢本來以為老婆會熱情地送他出門,期待佢安全返來。
「⋯拜拜⋯⋯」鳩低著頭走出屋企,關上門,很失落。
自己明明都好努力想佢地生活得好,但居然不值得關心。
鳩走到一半他拍一拍自己塊面:「唔得!一間買啲小禮物返嚟送俾童童同林海欣先!」「一定可以氹返老婆仔!」鳩心諗。

「喂!依邊呀細路!」天叔靠著一架黑色私家車。
「嗯⋯⋯」鳩留意到架私家車,雖然有點舊但睇落都幾有型。
「上車啦。」天叔打開車後門,與鳩一起就跳進車的後座。
前面有個鬍鬚佬司機瞧了眼鳩,微笑點了點頭。
鳩又跟著微笑點點頭,然後享受到舒適的車廂:「嘩~架車幾錢架?」
天叔淺笑一笑:「一位老朋友送架,都揸咗十幾年架啦!」
鳩嚇咗一跳:「嘩,睇唔出喎~」其實鳩只坐過一兩次私家車,根本唔識分車嘅好壞,純粹覺得依架車好舒服。
「哈哈~你努力啲做嘢,遲吓送俾你~」天叔笑說:「呀鐸,開車啦~」
鳩開心了一下,然後好奇問:「係呢⋯我地去邊呀?」
「你知唔知最近明宴會有啲亂?」天叔皺起面說,然後打開了車窗。
「嗯⋯係咪最近首領件事?」鳩說。
「吾~」天叔點起支煙,抽了口接著說:「佢自從個仔死咗,成個人都唔同晒。」
「我唔知佢有啲咩目的要係咁殺人,但係明宴會成立唔係為咗咁。」

鳩想了想好奇問:「咁點解會成立明宴會架?」
「點解?」天叔摸一摸下巴說:「因為⋯最初有個對世界充滿希望嘅人。」
「你要知依個社會有上下層,而底層嘅世界係非常污糟⋯即使明知一直存在住惡,但係依然好難清除,」天叔又抽一口煙:「呼~~~要滅絕惡就唔可以靠一般手段,所以就有好似明宴會依啲組織,一群有相同理念嘅人。」
「只不過,近幾年來明宴會內部都開始慢慢變質啦。」

鳩點點頭:「係囉⋯好似炳叔依啲根本係癲佬嚟。」
天叔淺笑:「人係咁,少少誘惑再少少誘惑,漸漸就會迷失初衷。你要記住唔好有一日親手殺死依家嘅自己。」
鳩想了想,似懂非懂,意思應該係要堅持自己。

「係呢,你同禮行最近點呀?」天叔好奇問。
「好好呀,我依家想同禮行結婚~~~再生返幾個BB!」鳩諗起禮行就幸福起來。
「哈哈哈~結婚~?」天叔喜悅大笑:「你唔好口響響呀!我當禮行半個女架。」
「超!咩口響響呀~」鳩抬著頭串串共說:「你啲老嘢唔知後生仔有幾勁架啦~」
鳩偷偷地笑淫淫,諗返起嗰晚係街,強行除咗禮行條褲搞佢,仲射埋啲精入去,不知幾愛佢。
天叔嘆了口氣:「總之你對佢好啲啦~唔好俾佢唔開心,得閒送下花,咁就得架啦。女仔好易氹架咋~」
鳩點點頭:「嗯⋯⋯」送花好似都唔錯喎。
禮行要多d關愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞