《我用廣東話征服世界》新手 自行選擇甜度 2

960 回覆
91 Like 5 Dislike

大家早抖
文呢,要重甜
童童返到屋企就馬上洗手,然後入了廚房沖杯茶。
細冰坐係沙發左望右望:「嘩~依到都幾大喎⋯」
「一齊住囉~」鳩笑說,然後急急腳攞住袋性玩具衝返啊哥間房收埋,
咁有咩事都可以賴落啊哥身上。
童童從膠樽裏倒了杯烏龍茶出來走出客廳,放到細冰前。
「哈哈~倒好滿𠻹~」童童撥一撥手,初學做人妻,扮下嘢就算了。
細冰笑了笑:「咁大杯~我點飲得晒呀~」
「唔怕啦,慢慢飲囉!」童童笑說,然後瞄下鳩係到做緊咩嘢:「老公~?」
「係係係⋯⋯咩事呀?」鳩快快手把袋性玩具收入遊的衣櫃,然後行返出嚟。

「你係到整咩啊?」童童好奇問,鳩心虛地說:「無啊~好似有件衫留咗係呀哥衣櫃到啫。」
「喔~」童童點點頭,然後繼續同細冰傾計。
鳩就坐喺沙發到聽佢地閒談,又玩下手機咁。
不知為何細冰間唔鐘會偷偷瞄一眼鳩。
「呀,老婆,你本日文言靈書呢?」鳩好奇問,最近童童怕悶所以學日文。
「係房囉,做咩呀?」童童心諗鳩居然會咁好學?
「可唔可以借嚟睇吓啊?」鳩笑說,其實佢只是想查下啲性玩具嘅包裝上面寫咗乜。
「係第一格櫃桶。」童童指一指書櫃,鳩就去攞書。
細冰又瞄了一眼他,好像在想什麼事。
「細冰?做咩啊?」童童見她呆滯就問。
細冰頓時醒過來:「哈哈,無呀,我發吽豆咋嘛~」然後飲了一大淡烏龍茶。
「其實呢~啲言靈啫係咩嚟架?」細冰好奇問。
童童可愛地側一側頭:「Er⋯⋯一種能力?」

「嘟嘟嘟嘟!」童童電話突然響起。
「喂~~~」
「童童~落唔落嚟超市呀?」係林海欣打嚟。
「噢,點解嘅?」
「今晚我想試吓煮飯食~」林海欣尷尬地說。
佢地兩個平時都唔會下廚,只不過今日心血來潮想玩煮飯仔。
「嘿嘿,好喎!」童童又突然有興趣扮家庭主婦。

鳩坐係沙發到研究緊本日文言靈書,細冰又好奇靠過去一齊睇。

童童穿上鞋就準備出門:「BB~我落一落街買餸喎~」
「喔~~~」鳩暗暗偷笑心裏莫名興奮,終於可以攞啲玩具出嚟睇下啦~
細冰瞧一眼童童,童童打開門笑說:「好快返嚟~你地睇緊書先~」然後就出了門口。
文呢
加更
是會的
你地睇緊書先

你地睇書先
係 打錯
打錯字好小事遮
孤男寡女
細冰己可食用
就搵佢試下啲玩具
細冰見童童出咗門口就問鳩:「喂~點解你都會有人嫁嘅?」
鳩想了想開玩笑說:「乜你又想嫁俾我咩?」
「吓⋯!?」細冰頓時臉紅了:「痴線啊你,嫁都唔會嫁俾你啦⋯⋯」
鳩靠近在細冰的臉前瞄著她的眼睛,笑說:「喔,係咩。」然後又退返後繼續睇書。
細冰嚇得心裏小鹿亂撞,心跳得似震蛋。
鳩笑了一笑:「陣間食唔食埋飯先走啊?」
「嗯⋯⋯」細冰低著頭尷尬得流了一身汗,心臟還未平復。

另一方面,童童同林海欣係超市行緊買餸。
林海欣見到塊牛扒就想買:「童童不如今晚煎牛扒好無啊?」
童童扁起嘴:「但係我有BB喎⋯⋯」
「哈哈~係喎!」林海欣笑說,然後放返低塊牛扒。
童童嘆了口氣:「算啦~你買三塊啦,我煮其他食囉。」
林海欣黑人問號:「三塊⋯?」
童童點點頭:「係啊~鳩仲有個朋友係到嘛。」
「吓!?邊個嚟架?」林海欣驚訝。
「女仔嚟架~啱啱離開孤兒院無耐,鳩就識咗佢啦。」
林海欣聽到眼都大埋:「唔撚係掛!?又多一個?」
童童天真地說:「唔係你諗咁架,佢地只係普通朋友嚟架咋~」
林海欣皺起眉頭說:「鳩依個咸濕仔,係靚女就把持唔住架啦⋯⋯分分鐘可能依家係屋企搞緊個女仔啊⋯⋯」
「唔會掛⋯⋯⋯」童童都起了疑心,因為的確好有可能。

鳩都依然專心地研究本日文言靈書,但係睇嚟睇去都睇唔明啲日文。
「咕嚕咕嚕⋯」細冰同鳩相處緊張得不斷拎起茶杯飲茶。
「做乜係咁飲茶嘅?你好口渴咩?」鳩好奇問。
細冰嚇得即刻放下茶杯:「無啊⋯關你鬼事咩⋯⋯你睇你嘅書啦!」
鳩嘆一口氣:「哎吔,日文言靈好難囉。」
「係咩⋯睇過~」細冰瞧一瞧本日文書,都係完全唔識。
鳩放低本書:「算啦~唔學啦~」
「乜咁易放棄架你!」細冰鄙視鳩說。
「你都唔知日文言靈幾難,我睇咗咁耐都淨係識一句咋~」鳩伸著懶腰說。
細冰好奇起來:「真係架?你識邊句呀?」
鳩想了想就係好耐之前茉里奈教的那句「待て!」然後令人動彈不得。
「你想唔想試吓言靈嘅威力啊?」鳩壞心眼說。
細冰聽到就好期待:「好呀好呀,試吓啊!」
鳩愕然:「吓⋯咁我真係試架啦!」
細冰企起身擺咗個奇怪姿勢:「嚟呀!我準備好啦~」
鳩見到細冰成個小朋友咁得意就忍唔住笑咗出嚟。
「嗱,咁我講架啦~」鳩儲口氣:「待て!」
細冰即刻手腳靜止咗了:「哈哈~真係郁唔到,好神奇呀!」
鳩就借啲意摸下細冰大髀,由上而下。
細冰皺起眉頭:「喂吖~咸濕!」
鳩笑了笑:「玩下啫~我唔會對你點架喎~」
細冰望向鏡子驚喜地說:「喂~我除咗個頭郁到,依家係咪好似稻草人啊?」
「哈哈哈~好得意呀你~」鳩抱腹大笑。
細冰臉紅了:「咳!咳!好啦,你宜家可以解除啦~」
鳩想了想:「吓?我唔識解除喎⋯⋯」
「你唔係掛⋯⋯⋯」細冰驚愕不已。
「不過有其他方法解除架!你同我定喎~」鳩自信滿滿說。
「咁快啦~我想去廁所啊~」細冰有種不安嘅感覺,啱先飲咗好多茶。
鳩行入房攞咗條橡筋出嚟,細冰好奇問:「橡筋有咩用架啊?」
鳩拉扯起條橡筋:「嗱,我彈痛你就會解除架啦!」
細冰嚇咗跳:「吓!?」
「啪!」鳩一下就彈咗落細冰大髀上,白嫩又有彈性嘅美腿,淡紅了一條痕。
「嘩⋯好痛呀⋯⋯」細冰難受地說。
鳩撥一撥頭髮:「嗱,去廁所啦你~」
細冰皺起眉頭:「咩呀⋯⋯我都郁唔到⋯⋯」
鳩嚇咗跳:「點會啊⋯⋯」然後又攞橡筋彈多幾下細冰。「啪!啪!啪!」
「哎呀!好痛啊⋯我隻腳紅晒啦⋯⋯」細冰抱怨說。
鳩驚慌得流晒冷汗:「死啦⋯點解你仲郁唔返嘅⋯⋯」
細冰有啲唔耐煩:「喂吖,我真係要去廁所呀,你唔好玩啦!」
鳩想了想突然恍然大悟,我今日噴咗香水!!!
細冰瞄一眼鳩:「你再唔解除返我就瀨架啦⋯⋯」
「對唔住呀⋯」鳩抱著頭說:「你可摸以忍多陣呀,等童童返到嚟就得架啦⋯⋯」
「吓!?」細冰臉色蒼白,尿都快閉不住:「我⋯⋯⋯⋯真係就瀨啦⋯⋯⋯⋯」
鳩焦急起來:「咁一係我抱你去好無啊?」
細冰驚嚇得馬上擰頭:「咁我咪俾你睇晒⋯⋯唔制呀!以後點嫁人呀!」
鳩行到細冰身後,就把她公主抱起來。
細冰不斷擰頭大嗌:「唔要呀~喂!放返我落嚟呀~~~~」
鳩抱住細冰跑入廁所:「咁一間瀨咗尿咪仲嫁唔出!最多我合埋眼啦⋯⋯」
細冰皺晒眉頭,但係真係就快忍唔住,咁只可以蝕抵一次啦⋯
鳩見細冰唔講嘢就把她放到下來,然後一手扶住細冰肚腩,另一隻手就伸手扯住細冰條真理褲。
「喂~做咩呀你!」細冰被鳩扯住條褲。
「咁屙尿都要除褲架嘛!」鳩理直氣壯說。
細冰氣得瞪著眼:「你唔識除褲架!?邊有人係屁股位到除架!」
鳩反了個白眼,用力一扯,細冰成條真理褲連同底褲都被扯了下來。
「喂吖!合埋眼呀!」細冰臉都紅晒,下面赤裸裸被鳩睇晒。
鳩瞄了一眼,屁股很白淨。
「喂!唔準睇呀!」細冰尷尬得想死,但身體郁唔到。
鳩揭起廁所板,然後從後抱起細冰擘開她雙腳,讓她的小穴對到廁所。
細冰嚇咗一跳:「喂!咩事呀!好羞恥呀依個姿勢⋯⋯可摸以放我坐喺廁所板到呀!?」
「咁樣唔好咩?」鳩笑說,眼睛盯著她小穴。很少恥毛,一線鮑,粉嫩。
細冰不斷擰頭大喊,欲哭無淚:「唔制呀!我依家真係嫁唔出啦!俾你睇到晒我個閪!」
鳩搖曳一下細冰,好似抱BB咁:「唔緊要啦~得我睇咋嘛~」
細冰已經眼濕濕,但係想郁都郁唔到。
「嗯,唔好望呀⋯」一道水柱從她小穴噴出,鳩興奮到扯晒旗。

突然之間,門口傳來鎖匙聲。
頭先打打下漏精
咁誇張
吹到
睇下醫生好喎
唸太多
Push
「鳩~我地返嚟啦,你係邊呀!?」童童攞住袋餸返到屋企,林海欣左瞄右瞄都唔見有人嘅身影。
鳩嚇到眼到大埋,抱住細冰分開她雙腿。
透徹的小便灑落到鳩的腳趾,細冰難為情得滿臉通紅,但不敢說話,怕童童見到依一幕會鬧佢地。
「叩叩叩!」林海欣敲一敲廁所門,然後突然打開廁所。
「呀!!!唔好睇啊⋯!」細冰不知所措,大嗌咗一聲。
童童驚愕到手上啲餸都掉下來,鳩居然從後抱住細冰放尿。
「喂⋯!你地做乜嘢呀!?」林海欣怒瞪住鳩。
「唔係你咁諗架!佢去廁所咋⋯⋯」鳩擰晒頭嗌無辜。
「去廁所!?睇到~!」林海欣怒盯住細冰嘅小穴,然後「砰!」一聲閂咗門。

細冰被陌生人睇到自己咁羞恥嘅狀態,難堪得喊咗出嚟:「嗚⋯嗚⋯⋯⋯放手呀!唔好掂我啊⋯!嗚⋯嗚⋯」
鳩心慌張得唔知點做:「啊~唔好喊唔好喊⋯我幫你抹乾淨先啦⋯⋯」
「哼哼⋯⋯唔好呀⋯!」細冰喊得更大聲,但係四肢無力反抗。
鳩把細冰放到廁所板上,然後攞幾張紙巾抬起她雙腳抹乾淨她白皙的小穴邊和屁股。
細冰感覺自己嘅清白白白俾依個男人攞咗,最私隱嘅地方都被鑑賞得一清二楚。
心痛得失聲痛哭流涕。
鳩幫細冰穿返好條底褲同真理褲,然後公主抱著細冰返出廳。
「唔好喊啦~對唔住呀~」鳩不停安慰。
然後一打開門,童童難受地與林海欣互相取暖。

鳩把細冰安置到沙發上:「兩位寶貝!聽我解釋先!」
「你仲有咩好解釋!?」童童嬲到震,眼紅紅似乎就喊。
「我頭先唔小心用言靈定咗細冰身,然後一時糊塗所以先會捉咗細冰去廁所睇佢屙尿,真係好對唔住呀!」鳩雙手合十道歉各位女朋友。
林海欣見細冰側身瞓係沙發喊到咁好似俾人強姦完咁。
睇嚟鳩講嘅係真架喎⋯⋯細冰先係受害者喎⋯⋯
「你真係⋯⋯過分!!!」林海欣知道鳩非禮了細冰,唉了口氣行去廁所冷靜下。
「你有無搞錯呀!?」童童怒盯著鳩說,然後去安撫正痛苦哭泣嘅細冰。
咁誇張嘅
諗太多咸濕野
快d打個飛機先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞