有冇做藥廠巴打絲打(3): 移民顧問 澳X製藥幫到你! 拒絕紅色企業

1001 回覆
42 Like 0 Dislike
係咪垃圾王冠條粉皮留言
咁快捉鬼
無錯 ! 雖然唔明點解巴打你要加密

每年都請新人 train 佢幾星期之後自己玩
跟住條友一年後走
又再loop

呢班人出到黎周街唱叫大家唔好入行
十年後既今日
終於冇人入行
依家先推高返D個價
你點推都冇用架啦,依家後生仔連SCI都唔肯讀
成個香港就係比呢班短視又自私既人玩死
佢留言時間係:
2020/4/1 下午 3:44:12

嘆住下午茶黎留言
唔停止捉鬼咪爆下野囉
又爆多少少啦
呢度講開工程部成日換阿頭

一黎閪總真係好閪, 又唔比錢幫d部做maintenance
其實澳美d機係靚野黎, 好多都係用Bosch, 你去睇過J記就知咩料

二黎因為好多個經理都真係濕鳩啦
由阿Keith呢位A字膊人兄, 姓游果條傻佬
後期請自己親信果條小學畢業 支那佬姓李果個真係垃圾中既垃圾

其實德國當年算係咁
做野已經叫好認真, 不過當年比PU條濕鳩Tony撩左佢幾句就打左人一野
不過冇得講既, 打人就肯定比人炒
同事:
話說坐block b班QA可唔可以醒水少少
屌你坐喺hr附近 光明正大咁用手機寫留言 唔俾人見到就傻
俾人捉去傾計 chok幾下就咬自己人

手足要有危機意識啊

同事:
今日QC班人同昆係房到傾勁耐,準備捉鬼
小心啊手足

同事:
閪總唔飲湯可以抗炎?三交治凍過公司嘅冷氣,食完涼浸浸
會繼續訂而用餐,食撚窮公司👿

個餐唔值錢你點食都唔會窮
有手足影左比我!
執緊相,準備PO
德國佬真係可惜了
完全食唔落 食咗一半就食自己野
陳生都根本控制唔到閪總
澳美係支那個brand都係閪總打返黎
上面成條sales team閪總自己一個睇晒
呢條臭閪根本唔會炒/唔炒得
起新廠為左追schedule
搞到好多舊人走
你諗你
唔知做LAB 係有幾慘啦!
不過都應該同藥廠差唔多!
教佢熟哂環境啦,識自己行 識做啦
最後都係做唔長
我估澳X做lab 果班都係因為咁,流失率極高
閪總先係話事人
佢唯一聽陳總講就係要洗香港人血
終於到大家最想睇既三交治圖啦!!
多謝手足冒險影相
呢個包真係好難食
唔洗形容,睇相都知有幾好食

公司理想圖:

飯堂現實圖:

公司不如換我做設計師啦
我D設計靚咁撚多
認同
不認同

最後一句:
我想像唔到班仆街可以點遮住良心,去整張垃圾海報,兼去壓榨依間公司既同事

好撚難食呀舊三交治
好撚彩畢業果時in trainee間閪野冇請我,如果唔係仆得街
入黎做一兩年
包你下一間公司起碼做到10年以上

未食過屎 點識知足啊
狗都唔屌啦
agree!
唔好為左份狗糧出賣自己人
手足:
含家鏟, 閪總你有無試下d三交治呀, 凍冰冰, 湯都無啖, 見到canteen d人係度食杯麵, 都唔知d水夠唔夠熱, 返工返到咁認真折墮, 應該都係想d人自己走, 換成trainee/或者大陸人, 香港人可以活得更好!
手足:
見到工程部個post我講幾句啦
個 Keith Mok A字膊 仲聯群結黨 由維他奶帶左兩個師傅過澳X 人稱左右護法
聽講條友去左觀塘間雅柏 都係J記旗下 好似歐化 apk 兩邊走

個游生 Eric yau就算鳩數吧啦 老野黎
最為禍人間一定係李加明同張建兵 呢兩個扯貓尾 整走曬成team香港人
後尾張建兵同李家明兩個狗咬狗 張建兵俾李家明咬死左
聽講張建兵又翻翻澳X? 而家繼續打壓香港人

工程部就算啦 年年有經理grade走 點管
成日做powerpoint 做report
成班不如叫powerpoint engineer啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞