有冇做藥廠巴打絲打(3): 移民顧問 澳X製藥幫到你! 拒絕紅色企業

1001 回覆
42 Like 0 Dislike
technician都得
但都係要同degree holder爭餐死
有啲好奇政府technician 其實想請咩人
讀ive + 工作經驗 應該易入過 u grad?
入澳美啦! Trainee 都成16K喎
不過冇雙糧 唔加人工
technician個位入面講緊有master+外面工作經驗既人都大有人在,另外政府化驗所上年岩岩請完,再上一次已經係2013年,下次唔知又要等幾耐...
咁撚慘
其實你地做lab 入政府唔一定做lab 姐
環保處 食環 水務 漁護都要你地架啦

BTW, 都聽過你地做LAB真係好撚慘
前同事:
以前QC有個長腿淫婦叫terri 好似俾人抄左?🤓

識屌緊係屌XX啦
留言:

Block B圖書館經典wo
打風漏水濕撚哂,d櫃又爛郁唔到,仲有d成個冧落黎
有人影到今日被控謀殺嘅16歲手足嘅樣 望住佢嘅眼神我好心痛
https://lih.kg/1984820

我好記得有對情侶比狗打到訓低果一幕
同事:
Grace J圖呢? 等到龜裂啦

幫你問緊
前同事:
沉日block b meeting room 7做咩事 有個後生仔開緊會大大聲屌完衝左出黎
壓力壓大太大?

屌 幾時架? 昨日miss左
係唔係又炒人啦
緊係入澳X啦!
完美體會咩叫共慘黨
前同事:
O Mei 下星期每人派1盒50個口罩,Made in O Mei

你真係敢用?
生產環境大家都知咩料啦
D原料仲要
我寧願用返非洲罩
同事:
我冇野講

我都冇野好講
J記:
"BF都免費每人派自家製口罩50個,啞角神依家仲以優惠價3蚊一個,比咁多間廠嘅員工一齊團購。
咩玩法?? 黑人問號"

J記起碼一早就有反應
而 BF 係玩撚到 呢家先送一盒 前排單三交治仲好好食添
好似係班高層自己冇口罩同想穩定軍心先送
想在工業邨設廠的公司都要向香港科技園公司申請,其中主要的申請條件如下:

其工業項目的性質必須是確實無法在香港市面上一般多層工廠或商業大廈內進行操作的類型;
該項目必須是政府訂定的厭惡性行業以外的項目;
獲批准租賃的地點不能作為存貨或倉庫之用。
最受歡迎的項目:

涉及新型或經改良的產品或服務的項目;
涉及新型或經改良技術的項目;
主要利用本地材料和人力資源的高增值項目
與本地行業急需的產品或服務有關的項目;
對香港出口業務有顯著貢獻的項目;
重要投資(特別是在新機械和新設備方面)項目;
需僱用大量高級技術人員的項目。

屌你老尾 澳X邊度本地
全部都係大陸人
根本全世界都知咩事
就算你地拎咗身份證,都唔會轉到工
因為浸大陸味真係跟你一世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞