有冇做藥廠巴打絲打(3): 移民顧問 澳X製藥幫到你! 拒絕紅色企業

1001 回覆
42 Like 0 Dislike
呢間野做5-6年都可以係原post冇得升
做5-6年都睇唔清間公司
抵撚死啦

有時真係要跳出comfort zone 出去搵下工
你諗住升職 即係想搏啦
咁點解仲係垃圾公司入面浪費青春
真係估唔到原來公司咁多香港人做25仔
難怪間野出哂名都仲有咁多人入黎做狗

炒人呢招真係好
搞到依家冇人敢再出聲
身邊個個都係鬼
小心身邊個個 隨時係佢督灰報串
呢個真
咁樣玩一玩先知道
D鬼多到呢 隨時同你傾多2嘴就屈你爆料
之後就炒你
繼續推
呢D推冇用
令到個post 冇哂內容
D人唔肯爬文架

要諗下點樣令到D人入黎睇仲好啦
已經google 唔到呢到
唔上開連登真係唔知
乜入面真係手腳咁乾淨 無野可以督上DH咩
DH捉澳x嘅野已經特別嚴
不過都唔係d咩大問題
起碼首個牌係冇影響
做到第二年睇清楚冇得升就走了
有冇師兄聽過montsmed呢間野?
幫澳x請qc?
靜哂
係囉! 靜哂
公司想捉都捉我唔到

公司同飯商出陰招逼人食三交治
話就話比你揀飯食
其實佢地會幫你轉返去食三交治
之後立即lock 死 係咪好撚似香港垃圾政府
好明顯啦
搵大陸agent 搞
有無人做緊 裕利
明顯係請大陸狗
邊可能比香港人做
間野純粹要隻狗姐
前同事:
我10年前係到做過QC,基本上呢間垃圾,重用大陸人,呃FG入黎,人工低,除左有車同飯,真係唸唔到有乜好處
突然間靜哂,我見就到FG都畢業,提下大家真係唔好入去做
整花你份CV

雖然少左同事分享,但其實仲有前同事不斷分享緊 同問下公司發生緊咩事

大家唔一定要爆料架
留言屌柒間野都可以架
冇人知你係邊個
前同事:
前幾年間野有隻藥曾經比大陸D教授點名屌過
係含Halometasone既Cream 黎
隻野佢話D小朋友可以用
之後大陸有位教授屌9間野誤導公眾
話隻藥係要好小心同醫生批先用得
不過間野乜都亂9來,唔出奇
大家記得有路就好走啦

小朋友用既藥點可以亂黎
良心係邊?
前同事:
間垃圾公司, 真心奉勸FG唔好入黎浪費時間
大家要儘量要避免長時間呆係到
通常垃圾都離唔開這五大特徵,認清了就好快D走!
1. 開會加班 :
日撚日都開會 開會鳩坐 唔去仲屌你冇責任感 仲要你日日加班 唔加班就屌柒你

2. 工資待遇 :
福利少 出糧又遲 一講錢就同你講前途 一講前途就屌你廢

3. 流失率奇高 :
日日都有新人黎 日日都有散水餅食 通常新人做完1年就走

4. 強調員工感恩 :
員工要感恩公司 多謝公司 無非都係壓榨更多的勞動力 進行道德綁架

5. 同你吹夢想 : 滿口謊言 日日都呃同事將來點會升你 你會點樣點樣
其實最後都係哄你為公司付出 榨乾後就踢走你

睇得好透
除左係公司之外, 係鄰國都體會到
前同事:
同事真係好鐘意賣保險
之前出去食飯果陣撞正有同事lunch time見客

份糧咁少
唔兼職點生活啊
好撚多保險雞 保險狗 開床單 又 幫大陸人走資
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞