有冇做藥廠巴打絲打(3): 移民顧問 澳X製藥幫到你! 拒絕紅色企業

1001 回覆
42 Like 0 Dislike
呢到點會理呢D
棟棟樓頂果層都有裂紋, 尤其近牆邊
唔霖樓真係純好彩
同事:
繼續爆料
老鼠飛黨羽/前黨羽
高佬gary 臭西nana clarie grace candy polly joe
仲有邊啲人 要靠大家繼續爆料
gmo都有好多隱藏臥底 仲會有香港人

大陸人做開間諜 鬼打鬼我明
香港人都做 真係屌你老母
你出賣極都唔會得到重視架啦
靠賣自己人黎上位 正一仆街
同事:
講起loading, 之前行block e見頂樓d牆由到天花裂到落地下,分分鐘裂到落下面果層都唔出奇,地面d coating都裂開,係因為起得差定overload座野頂唔住?
牆d裂縫有d講緊係有幾mm闊...見到都驚...

D裂紋聽聞講左5-6年
不過過多幾年就出事都唔奇
同事:
Block D丫嘛
塊地係駿龍既, 當年呢塊地應該係駿龍同澳X一齊擁有
但係澳X冇撚同人地傾就起Block D
(當年Block D plan黎專做Cefradine)
後尾駿龍嘈,要告9澳X
成棟起好晒都要停晒

其實澳X呢3,4年應該賺少左好多
最搵錢果期應該係Block C藥水開緊3班果陣, 講緊既係2011-2014年咁上下既事
澳X有兩年加人工加得好快,就係呢段時間, 有d人原位都加成10%
亦都因為果幾年賺得好撚多錢
所以果陣係咁買地 個計劃好宏偉
Block A extension, Block C extension, Block D, 仲有棟專起黎做training

之後上面換左官又改埋政策, 藥水又出唔到咁多
抗生素上面又話醫生唔比再跑數

我唔知依家產能點樣
但係以前Block C藥水同Block A 2樓排裝3樓要開足3班
Block C藥水有時仲要返埋禮拜日

果陣時真係好撚賺錢!
D咳水賣返大陸 (你懂的)
依家真係搵唔到食
上面乜都禁哂,冇肉食
香港地又冇市埸, 一隻品牌藥都冇
Training 棟野好似起左啦, 不過冇乜點用(聽返黎)
又要驚裂紋又要驚鬼
冇咩都唔好去Block E (如果有得揀)
你估真係得Blk E 有咩
得返B安全架咋
Block B新廠入面都係有好多位鋼筋外露
block e 1f成層因為要個新場區做排水管 成層斬左唔少鋼筋
當年做嗰陣樓下自動倉成塊半米乘半米嘅石屎跌左落嚟
有巴打講過 話block e危樓
block e個地下層環氧裂完一次又一次
3樓同排柱位附近地下都有裂紋
成條裂紋一條過由左去到右橫跨成個場地
block e好撚邪 又吊頸 地下又有裂紋
喺block e做嘢命仔都短幾年

WTF
手足早D走啦屌
試過一個人去blk E新廠果層睇d野
因為熄曬燈成個感覺勁陰森
真係好撚恐怖
cls! 之前仲喺block e玩左咁耐
你死唔去真係你好彩咋
咪撚做 我好似未見過jobsdb個廣告下架
Part-time唔緊要嘅
當見識下
J記旗下最忙之一
佢旗下冇micbio test既Lab
d 菌檢都推曬過去
要做又搵錢既緊係入澳美啦!
人工高 又包飯

大家今日做任務味???

記住!!!!!!!!

遠離毒品!
愛己 愛人
愛自己 愛你的伴侶

支持!
同事:
各位後生仔 澳X係一個好好幾回俾你地騎牛搵馬
呢個時候最後都係報政府工
hea住做報考幾年政府工
好多前輩都係呢條路

同意, 呢到人工幾好
入黎抖下 做住考政府真係一流
間野本身仆街 已經唔洗驚會內疚
冇事咪入黎坐下囉
同事:
今日又炒左人 大家睇路!

炒囉屌你
想炒中我? 發夢啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞